Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Temelj i Sadašnji trenutak

Na koji način je prošli post povezan sa zapravo glavnom temom ovog bloga, a to je Sadašnji trenutak? Zapravo jako puno i to je jedan od mojih najjačih motiva zašto uopće i želim izgraditi taj temelj.
Naime, ono što sam primjetio kod sebe je to da kada sam bez energije, kada sam opterećen stresnim mislima, kada sam fizički bolestan, kada me stresne misli preuzmu i sl. da je zapravo meni jako teško nastojati biti Tu i Sada. Jednostavno čak i ako to želim na nekoj razini, većina mojeg sistema želi pobjeći od tog trenutka i tada je jako teško naći motivaciju za biti usmjerene pažnje na sadašnji trenutak. Tada je vrlo lako iskoristiti neki od mehanizama bijega i pobjeći u prošlost, budućnost, tamo negdje - bilo gdje, samo da nije u ovom bolnom tu i sada.
I zapravo sa izgradnjom temelja mnoge smetnje se miču - barem je tako to u mojoj viziji. Vrijeme će pokazati da li sam bio u pravu. Za sada mi i razum i intuicija govore da jesam, i zato i jesam toliko motiviran da izgradim temelj.

Nemam pojma koliko se čitatelja može prepoznati u ovom postu - ali znam da se barem jedan meni vrlo važan čitatelj prepoznaje. U ovom slučaju taj čitatelj sam ja sam. yes

Inače, naišao sam na jednu knjigu vrlo zanimljivog naslova, i još zanimljivije posvete...
Knjiga se zove "Proces Prisutnosti", autor je Michael Brown. U posveti knjige Eckhart Tolle je napisao "Ja sam vam objasnio važnost življenja u sadašnjem trenutku. Michael Brown vam opisuje KAKO to možete postići!".
Kada sam vidio da to kaže Tolle (a na temelju njegove knjige sam i postao motiviran da promijenim ime ovog blog u sadašnje) za mene je to bio znak da tu knjigu moram kupiti. Uglavnom, knjiga nije tipa da ćete ju pročitati u dva sata i to je to - već u sebi ima program koji traje neko vrijeme. Kada sam to vidio, zaključio sam da je to nešto što će kod mene morati ipak sačekati da završim prvu fazu izgradnje temelja. A nakon toga ću početi sa tim programom - točno slijedeći upute u njemu. Ako mislite da vama temelj ne treba iz bilo kojeg razloga, onda će vam možda biti interesantno nabaviti tu knjigu i početi sa tim programom. Ako to učinite, volio bih da mi se javite na neki način kako vam ide oko toga pošto sam ja vrlo zainteresiran za to...

Post je objavljen 11.04.2009. u 22:43 sati.