Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

30 dana sirove hrane

U ponedjeljak 6.4. započinjem sa 30 dnevnim periodom u kojem ću samo jesti sirovu hranu. Tj. nastojati ću jesti 100% sirovu hranu, međutim pošto za neke stvari nisam siguran da li su uistinu sirove - npr. orašasti plodovi koje sam kupio na tržnici i sušeno voće iz DM-a možda budem mislio da se hranim 100% sirovo, a zapravo to nije tako. No moja namjera je biti 100% na onome za što vjerujem da je sirovo. 100% znači upravo to - 100%, bez iznimke. Ako znam da nešto sigurno nije sirovo onda to neću pojesti.
Mogao sam postaviti cilj - 30 dana na min. 95% sirovoj hrani. Na taj način bi si možda olakšao, ali možda bi si i otežao taj eksperiment. Mislim da bi si možda otežao jer bi na taj način bio puno otvoreniji prema tome da pojedem nešto što nije sirovo u trenucima kada me uhvati ovisnost o obrađenoj hrani. A upravo ta ovisnost mislim da će bii ona najveća prepreka da prođem kroz svih 30 dana. Iz iskustva znam da ako pojedem dovoljno količinu voća, povrća i orašastih plodova/suhog voća kroz dan da neću biti fizički gladan. U prijelaznom razdobolju dovoljan broj dana sam bio samo na sirovom da znam da je sasvim moguće biti fizički sit samo od sirove hrane. Međutim, mislim da je kod mene prisutna donekle ovisnost o obrađenoj hrani i tu očekujem neke reakcije. Vjerujem da imam rješenje kako ću se uspješno nositi sa tom ovisnošću u ovih 30 dana. O detaljima tog rješenja u nekom drugom postu.
S obzirom da sad u zadnje vrijeme imam više toga za reći, ne bi bilo čudno da počnem objavljivati 2 posta tjedna - srijedu i subotu.
Mislim da sam se dovoljno dobro pripremio za ovaj početak. Da sam imao još mjesec dana pripreme, bio bih još i bolje pripremljen što znači da bi onda još i lakše prošao kroz ovih 30 dana, ali mislim da sam i ovako dovoljno spreman. U najgorem slučaju, ako ovaj put ipak ne uspijem, tada ću vidjeti gdje je zapelo i uzeti si novih mjesec dana pripreme i tada biti spreman da sigurno uspijem. Ali vjerujem da imam u sebi dovoljno motivacije da i prvi put to napravim kako treba.
Ono što se nadam da će biti rezultat tih 30 dana je to da nakon toga više neću imati želju vratiti se na kuhanu hranu ili i ako se vratim da mi i dalje moje tijelo želi ostati većinski na sirovoj prehrani.
Ono što očekujem da će se najvjerojatnije dogoditi u ovom periodu je da će biti dana kada ću se baš osjećati fizičke loše kao posljedice detoksikacije.
Eto, to počinje od ponedjeljka - a sada idem još pojesti slanih štapića dokle mogu. wink


Post je objavljen 04.04.2009. u 14:58 sati.