Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dextermorgan

Marketing

The Dorm That Dripped Blood (1982)

Režija:
Stephen Carpenter, Jeffrey Obrow

Uloge:
Laura Lapinski, Stephen Sachs, David Snow, Pamela Holland, Dennis Ely, Woody Roll, Daphne Zuniga



Studentski dom "Morgan Meadows Hall" osuđen je na zatvaranje, te uskoro mora biti srušen. Petero studenata se ponude da ga oni sami zatvore sastav zgrade tijekom Božićnih praznika. I kako to inače biva u slasherima, netko ih počinje ubijati jednog po jednog...

Ja, kao veliki fan slashera, jednostavno moram barem jedanput na tjedan pogledati jedan '80s slasherić iz moje kolekcije. Tako je ovog puta na red došao ne baš previše poznati "The Dorm That Dripped Blood" iliti "Pranks". Pošto je sam film uključen u zloglasni Video Nasties, jedini koji ga je na DVD-u izdao je Vipco, ali ovog puta u R-rated verziji. I naravno, moja bezuspješna potraga za Uncut verzijom je propala, a ja sam se morao zadovoljit sa R-ratingom..:( I za početak ću samo reći da ne vidim razlog zašto je ovaj film previously banned, te da je ovo jedan od softcore slashera iz '80tih. Pa da krenemo. "The Dorm That Dripped Blood" tipični je '80s slasher sa svim blagodatima istog žanra, što znači: loša gluma, (ne)maštoviti killovi, i naravno, naivan kraj.
U filmu glumi Daphne Zuniga, svima poznatija iz uloga u teen serijama i sapunicama poput "Melrose Place" i "One Tree Hill". Ostatak glumačke postave je prilično loš, te je nekim glumcima ovo jedini film u kojem su glumili, što opravdava očajnu glumu. Naime, gluma je loša, da ne kažem očajna (čak i Zunigina !?), a daleko najlošija je final girl što me prilično iznenadilo. No hey, ipak je ovo slasher iz '80tih što naveliko opravdava tu lošu glumu. Uz gore napomenutu Daphne, killovi su isto ono po čemu je film nekima ostao u sjećanju. Mada ih ima malo, uspjeli su ostati efektni i brutalni. Daleko najefektnije ubojstvo je ono Daphneno. Naime, nakon što joj pobije starce, killer joj uredno smjesti glavu ispod kotača automobila (pogodite koji je kill najviše cenzuriran..:) Po svemu tome može se zaključiti da se ovaj slasher ne razlikuje od ostalih, ali ima jedna mala stvarčica na kraju; meni osobno je taj kraj bio totalno neočekivan i netipičan za jedan ovakav slasher. Neću spoilati, ali ovo nije vezano za otkrivanje killera, nego za našu final girl.
I eto, "The Dorm That Dripped Blood" je još jedan iz kolekcije žrtava Mary Whitehouse (dotična "gospođica" zaslužna za baniranje i cenzuriranje "sadističkih" filmova). Iako spada u lošije '80s slashere (rating na IMDB-u je 3.4/10), meni je vrijeme gledanja prošlo relativno brzo i zabavno.
I za kraj jedna rečenica upućena svim cenzorima: FUCK YOU!!!

OCJENA: 3/5

Post je objavljen 28.03.2009. u 10:15 sati.