Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/upsid

Marketing

Kad kažem UPS!D

Tko smo mi?

Kada za sebe kažemo:
UDRUGA, ne mislimo samo na grupu ljudi povezanih tek kratkotrajnim i slučajnim vezama, okupljenih jedino imenom i članarinom. Mislimo prije svega na ljude povezane prijateljstvom i naklonošću, ljude koji se susreću na nekim zajedničkim duhovnim poljanama gdje zajedno i kopaju i igraju nogomet. Mislimo i na ljude koji nam se na tim druženjima pridružuju, koji će se osjetiti potaknuti našim radom, koji će nam se pridružiti u zajedničkom djelovanju. Mislimo i na sve one koji možda nečujno trče s nama, koje ne vidimo, ali koji će prihvatiti štafetu ako ponekad ispadne.

ZA POTICANJE, ne mislimo na davanje savjeta s visoka, na dosadno nukanje, na proguravanje. Radije mislimo na slobodan prijedlog, prijateljsku ponudu, otvorene ruke: „Ja mislim… A ti? Hoćemo skupa?“

SAVJESNOG INFORMIRANJA, ne mislimo na iznošenje niza podataka o trenutnim događanjima, na donošenje konačnog pravorijeka ili vrhovne istine. Ali zato tražimo odgovornost prema istini, promišljanje, postupanje po unutarnjim moralnim i etičkim porivima, savjesno iznošenje stajališta. To ne znači nužno da će naši sudovi biti nepogrješivi i uvijek točni, ali ćemo se uvijek truditi da ne budu izdaja vlastitih ideala i dostojanstva. Ako pogriješimo, pomozite nam! Ponajprije želimo da i sudovi naših čitatelja i ostalih građana budu takvi. Ne želimo pasivne recipijente ili umrtvljenu publiku nego sumislitelje, ljude s kojima možemo podijeliti ono što nam leži na srcu i malo iznad.

I DJELOVANJA, ne mislimo samo na fizičku aktivnost. Djelovanje u našoj (možda utopističkoj) viziji uključuje ne samo politički nego i filozofski, kulturni, umjetnički, duhovni, misaoni angažman. Zbog toga naš blog uključuje i umjetničke i pjesničke i likovne i aktivističke i kritičke i analitičke radove. Čovjek je kompletno biće, stoga i njegov angažman mora biti kompletan.

Tko djeluje u UPS!D-u?

UPS!D je nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija. Udruga je osnovana od strane studenata viših godina humanističkih znanosti, a iz želje za poboljšanjem stanja u medijima, politici, kulturi, državnim institucijama, za iskrenijim angažmanom u Crkvi, za većom solidarnošću u društvu.

Udruga je osnovana u ožujku 2009. Članom UPS!D-a može postati svaka poslovno sposobna osoba s navršenih osamnaest godina, koja je zainteresirana za rad u UPS!D-u i koja prihvaća odredbe Statuta i duh Manifesta. Među glavnim ciljevima, ističu se: zalaganje za pravedniju državu, borba oko dostojanstva čovjeka i građana, poticanje kvalitetnijeg dijaloga i demokracije, zalaganje za istinoljubivo informiranje, poticanje aktivnijeg promišljanja, promoviranje kulturnog (materijalnog i duhovnog) stvaralaštva. To bismo željeli postići otvarajući prostor za promišljanje i diskusiju (putem bloga, web—portala i sl.), organizirajući tribine znanstvenog i kulturnog karaktera, radom na projektima i udruživanjem s udrugama sličnih ciljeva na zajedničkim projektima, podržavanjem svih društvenih inicijativa koja su vođene idejom pravednosti i općeg dobra.

Mi smo UPS!D, jesi li i ti?

Th.


Post je objavljen 21.03.2009. u 14:19 sati.