Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muskovijece

Marketing

Zlatna mladež zlatnog zuba


Prošlo je vrijeme rocka, popa i techna. Ako ste netko tko je itko tada subote navečer provodite s rukama u zraku u popularnoj Ludnici, Fontani ili Pashi.
Pravokutnik, od početaka avangardan kakav jest predviđa trendove (povratak fudbalerke i svjetska popularnost Karme), danas vam donosi opsežan vodič u svijet glamura, lanaca, utoka (pištolja) i nabrijanih automobila. Skuhajte si čaj od kamilice i posvetite idućih pet minuta čitajući o zagrebačkoj folk modi.

Utoke

Ganovi, pištolji, pljuce... Pravi folkaš ne izlazi na ulicu bez tog prekrasnog kromiranog komada metala za pasom. Gan je puno više od pukog oružja kojim ćete nanijeti smrtonosne rane onom tipu koji vam je gledao curu. Služi za pucanje u zrak prilikom deliriuma izazvanog alkoholom dok pokušavate pronaći svoj zlatni Ferrari u šumi zlatnih Ferrarija (šumu generira vaš nesavršen vid i osamnaesta mala rakija).
Marka, tip i način nošenja pištolja su za poznavatelja poput vizitke iz koje se saznaje tko si i što si. Automatik sa sedefastom ručkom je popularan odabir uglađenog gospodina. Revolver koji se nosi iza leđa ili na holsteru ispod ruke nije samo za Prljavog Harrya već i za pomalo otkačenog veseljaka koji se ipak neće suzdržavati prosuti vam mozak uz prigodnu rečenicu ako mu prolijete 35 kuna vrijedan mali Tuborg.
Pravi domoljub za pasom neće nositi Sig Sauer ili Berretu. Iako npr. Sig Sauer P229 izgleda kao pištolj koji ulijeva strah u kosti pripadnik zlatne mladeži i zagrebačkog podzemlja radije koristi HS95 Hrvatski Samokres, pravi ponos i diku hrvatskog oružarstva zu kojeg „Ciganče“ ili „Čaše lomim, ruke mi krvave“ nekako zvuči toplije i veselije. Berreta je popularan odabir ukoliko tražite nešto za zadivit djevojke i neznalice.
Deser Eagle, Magnumovo čeljade, nije pištolj ozbiljnog folkera i takove posjetitelje se uopće ne bi smjelo puštati u klubove u kojima ljudi traže samo malo nevine zabave.

Hladno oružje

Uvijek popularni izbor su i razni noževi, češki bokseri, bokseri obični, pajseri, čarape pune novčića, tazeri, suzavac (za djevojke). Ipak, čakijanje je više primjereno folk klubovima preko granice i nema onu rafiniranost malog automata u gaćama.

Nakit

Zlatni lanac, narukvice i eventualno prsten dobar su pokazatelj mladoj djevojci kojeg mladića treba pogledati kada uđe u klub. Debljina lanca se mjeri u prstima. Zlato je bez iznimke visoke čistoće, a samo najveće seljačine ne nose bijelo zlato. Platina, popularan izbor repera nije naišla na topao doček u našim krajevima. U nedavno provedenom Pravokutnikovom istraživanju saznali smo da se procijenjena vrijednost sve zlatnine subotom navečer kreće oko osam do devet milijuna dolara, a oružja oko tri i pol milijuna.
Posebnu vrijednost imaju zlatni zubi koji u maniri najpoznatijih ruskih generala rado nose i naši poznati trendfolksetteri.

Zabavne igre

Izdvajamo popularnu sačekušu koja se sastoji u tome da se stavi puna/prazna boca pive na pod i čeka se da ju neki tip sruši na pod. Zatim se okruži rušitelja pivske boce i u hrabrom omjeru 1:15 ga se namlati. Poželjno je pri tome psovati i vikati: „Kome si srušio pivu, majku ti kopuliram!!!“

Djevojke

Dolazimo do dijela namijenjenog našem muškom dijelu čitateljstva. Djevojke u našim narodnjačkim klubovima su bez iznimke punoljetne i visokih moralnih nazora. Pa, gotovo je nemoguće u klubu naići na maloljetnu oskudno u kožu odjevenu personu koja će sjest u automobil visoke kubikaže nepoznatom osobom. Odista, tamo potražite buduće djevojke i supruge.

Folk scena je poput prašume: nikad ne znate koje divno čudo vas čeka iza idućeg ugla, a prelijepi prizori će vas ostaviti bez daha. Hah, zaboravismo spomenuti cijene pića… Pristupačne svakom novčaniku te nije rijedak slučaj vidjeti raspamećenog veznjaka Dinama kako vrti runde ne hajući za račun jer zna da će biti jedva primjetan. I stoga, iduću subotu obucite svoje najbolje lance i zataknite svoj samokres i uputite se u Ludnicu, Pashu ili gdje god vas pila odveze.

Post je objavljen 25.02.2009. u 20:21 sati.