Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Dječje igralište sa bazenom!?! Pa gdje toga ima?

O da, ima, ima ... dapače, izgrađeno je još tokom drugog svjetskog rata ... no, nažalost, bazen nije u upotrebi već dugi niz godina.

Naime, u središtu Trešnjevke, između Zorkovačke, Kostelske i Mihovljanske ulice, u središtu bloka zgrada koji je zaštićen kao urbanistička cjelina, nalazi se park sa dječjim igralištem i omanjim bazenom u sredini.


Snimio: Vanja

Dječje igralište je stalno u funkciji (iako su sprave već pomalo dotrajale). park je i dalje lijep (iako često bude pun smeća, ponajviše zaslugom mladih koji se nekad noću skupljaju u njemu), po dnu bazena dečki igraju nogomet ili se cure rolaju ... uglavnom, to je jedno od ljepših i ugodnijih mjesta u ovom dijelu grada.


Snimio: Vanja

Kao kuriozitet treba spomenuti i staru kamenu fontanu (vidljiva u pozadini sredine prve fotke) sa isklesanim znakovima zodijaka koja također već dugi niz godina nije u funkciji (a lani su je i huligani dobrano oštetili), zatim stare klupe kakvih već dugo nema u drugim dijelovima grada, a pažnje vrijedni su i zanimljivi graffiti na zidovima nekadašnjih garderoba na rubu parka.


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Graffiti su nastali tokom prošlogodišnje akcije Centra za kulturu Trešnjevka pod naslovom "Oživimo trešnjevačke parkove" kada su šarenim bojama obojane i klupe, a u bazenu (koji su za tu priliku vatrogasci napunili vodom) je priređena izložba papirnatih brodića.

Za kraj, postoji i moja osobna veza sa tim parkom - tokom 50-tih godina u parku se povremeno igrala (i u bazenu kupala) moja mama koje je odrasla u nedalekoj Novoj cesti, a posljednjih godina park posjećujem redovno jer se nalazi vrlo blizu mojeg posla.

Post je objavljen 12.02.2009. u 09:49 sati.