Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rasclamba-rasomona

Marketing

Pokušaj bacanja sjene na jedan humanitarni projekt, 18.rujna 2003.

Sve je spremno za tenisko-glazbeni spektakl koji će se u okviru humanitarne akcije «Bolest ne bira – zvijezde za Kliničku bolnicu Mostar» održati u subotu u Širokom Brijegu - izjavili su jučer na tiskovnoj konferenciji u Mostaru dr. Ante Kvesić, ravnatelj KB-a Mostar i Eugen Šušak, voditelj marketinškog odjela ove regionalne zdravstvene ustanove. Prema njihovim riječima, od ovog spektakla očekuje se financijska dobit od oko 200 tisuća KM, što je svakako pristojna novčana svota, odnosno investiranje kojim se mostarska bolnica sve više bliži trenutku svoga svečanog otvaranja. Medijskoj pozornosti nisu promakla imena hrvatskih imena svjetskog glasa, u prvom redu Gorana Ivaniševića, Zvonimira Bobana i Ive Majoli, a isto tako i Branka Cikatića, Igora Štimca i mnogih drugih koji će ovaj spektakl promatrati kao gledatelji. I mnogi političari iz Republike Hrvatske najavili su svoj dolazak u Široki Brijeg: dr. Ivić Pašalić, dr. Miroslav Tuđman, zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić… Glazbene zvijezde također će dati svoj doprinos, a hrvatskim medijima, zbog iznimno dobro vođene medijske kampanje, biranim riječima na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji zahvalio se i ravnatelj KB-a Mostar Dr. Ante Kvesić.
Da ipak ne bi kojim slučajem bilo sve idealno, pobrinuo se dopisnik jedne hrvatske tiskovine iz Mostara, koji nije mogao izdržati, a da u izvješće s pressice ne ugura i svoje osobno ili mišljenje svojih političkih mentora, koje se, najblaže rečeno, može ocijeniti kao pokušaj bacanja mrlje na ovaj humanitarni spektakl. Spomenuti novinar je, po okončanju prenošenja informacija dobivenih na tiskovnoj konferenciji, zlurado dodao i kako se, eto, «brojni Mostarci pitaju, kako to da se, iako u njihovom gradu postoje idealni uvjeti za održavanje spomenutih sadržaja, od suvremenog teniskog centra te prostora za koncerte i modnu reviju, ova sportsko-zabavna manifestacija odvija na Širokom Brijegu».
Čini se pomalo čudnim kako osoba, čiji je posao medijsko praćenje događaja i informiranje javnosti, zaboravlja da je projekt izgradnje KB-a Mostar od životnog važenja za područje puno šire od Mostara. Bio je to prije, tako je i sada, a tako će biti i ubuduće. U tom kontekstu, Široki Brijeg i Širokobriježani uvijek su pokazivali zanimanje za ovaj i slične projekte, a tako je, hvala Bogu, i ovaj put. Kroz ovaj projekt pokazuje se, naime, dobra volja i spremnost svih samosvjesnih pojedinaca i institucija, a destruktivni tonovi pojedinaca koji se pozivaju na kolektivnu svijest građana i danas podijeljenog grada samo su govor mržnje i zavisti, kojim se pokušava zasjeniti ova hvale vrijedna humanitarna akcija, ali i stvoriti jaz između Mostara i Širokog. Vjerujući kako iza ovog poteza novinara sklonog propagiranju kolektivnog mišljenja ne stoje značajnije snage usuđujemo se istoga ovim putom pozvati neka sličan glazbeno-scenski nastup organizira u Mostaru, te ukupan prihod s toga spektakla donira za izgradnju «Prihvatilišta za osobe sa smetnjama u psiho-fizičkom razvoju» koje se trenutačno gradi u Širokom Brijegu. Takva gesta bila bi svakako puno sadržajnija od pukog dezinformiranja javnosti, odnosno od pokušaja stvaranja jaza između Mostara i Širokog Brijega.


Post je objavljen 11.02.2009. u 09:46 sati.