Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/akst

Marketing

8 milijuna kuna!!

Upravo sam se vratio s jednom klasičnog ispiranja mozgova koji se dokazao, ponovno, u velikom stilu.

Gledam predavača, ozbiljno sređenog i sa gardom kao da je glavni pogrebik nečije kraljevine. Sav ponosan i ozaren došao nam je predstaviti svoje "najbolje" dijete koje je (valjda) vrhunac njegove kvazi karijere. To dijete je sve nas stajalo 8 milijuna kuna (čitaj OSAM MILIJUNA KUNA). To dijete ste već upoznali u jednom postu, a ime mu je Vanjsko Vr(j)ednovanje.

Činjenice, činjenice, činjenice, oni ne znaju činjenice. Brojke, brojke, brojke, vi najgore radite u cijeloj lijepoj našoj. Postotci, postotci, postotci koji su mutni valjda i njemu pa ne zni ni oduzeti dva obična broja. Ali, neka. On je ponosan.

Brojke, brojke, brojke i dalje brojke u kojima se valjda ni zagriženi pmf-ovci ne bi snašli. Sve se to nama promovira kao dijete na koje je najpononosniji tata - Ministarstvo. Primjedbe i neka mišljenja neću ponavljati jer ih imate u pretprošlom postu.

Vrhunac je izjava - ovaj test služi da bi Vam pomogao u nastavi. A, kako to, molim Vas? Što mi on govori osim toga da su klinci čim su počeli čitati iole teže zadatke, u najviše slučajeva preskočili pitanje. Zašto bi se gnjavili sa zadacima kada im rezultat u ničemu ne koristi... Hoće li mi taj test opremiti kabinet? Nabaviti opremu koja je načinjena poslije 1960.? Hoće li taj test išta korisnog i vjerodostojnog pokazati? Jedno veliko NEĆE.

Svake minute mi na pamet padaju bolje ideje kako potrošiti 8 milijuna kuna (čitaj 8 MILIJUNA KUNA) u našem šepavom školstvu od kojih bi krajnji korisnici (čitaj učenici) imali nekakve koristi. Ovako će koristi imati samo Veliki Tata i njegova šira i uža obitelj koja ne namjerava stati s rađanjem nove djece, vjerojatno još vrjednije.

A koje vi ideje imate kako potrošiti tu malu svoticu?

Odoh se sada relaksirati kako god znam. Danas sam se naslušao dovoljno nebuloza za sljedećih nekoliko sezona.

Pozdrav svima!

Post je objavljen 15.01.2009. u 19:09 sati.