Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pg-senkovec

Marketing

Podrška od Predsjednika Republike Hrvatske

Danas smo primili sljedeće pismo:

Poštovani gospodine Hajdarović, dragi učenici Osnovne škole Šenkovec,

Sa zadovoljstvom sam primio obavijest o projektu pod nazivom «Učenje o ljudskim pravima na primjeru hohokausta», u sklopu kojega će 27. siječnja 2009. godine biti svečano otvoren mali muzej holokausta.
Kvalitetna edukacija o strašnim stradavanjima iz nedavne prošlosti najbolji je način da se učenike poduči o nužnosti stvaranja tolerantnog ozračja i poštivanja ljudskih prava.

Posebice me raduje što su ovaj projekt inicirali i osmislili učenici Povijesne grupe, te uz pomoć ostalih učenika i djelatnika Škole odlučili biti aktivni sudionici društva te ukazati na opasnosti koje prijete od totalitarnih režima. Borbu protiv genocida, rasizma, antisemitizma, holokausta i nacizma treba voditi promicanjem jednakosti, ravnopravnosti i dostojanstva svih ljudi, čemu će zasigurno pridonijeti i vaš projekt.

Budući da želim pridonijeli izradi malog muzeja holokausta, u privitku vam šaljem jednu kutiju spajalica te iskreno podržavam vaš projekt «Učenje o ljudskim pravima na primjeru holokausta» sa željom da vaš
primjer bude poticaj drugima u promicanju tolerancije, poštivanja različitosti i međusobnog uvažavanja.

Srdačno,
Stjepan Mesić


Post je objavljen 14.01.2009. u 18:41 sati.