Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whitewolfie

Marketing

One more chance....

Još su tri dana do nove godine. Pitam se, koliko je zapravo značajan taj dan, to obilježavanje da se zadnja brojka u odbrojavanju vremena promijenila i da je vrijeme da na zid stavimo novi kalendar. Je li to samo još jedna proslava ili samo noć u kojoj možemo biti budni do zore i time se još hvaliti? Jer sve ide dalje, jedna noć i ništa više. Nova godina je tu, datum je drugačiji. Ljudi su ipak isti. Nema zapravo ništa posebno u toj noći, to je ponoć kao i svaka druga. A ipak je posebna, samo zato što ju smatraju posebnom.
Ja gledam na novu godinu kao mogućnost. Razmišljam da li je moguće, na kraju stare, ofucane godine složiti račune i riješiti ih i jednostavno, početi ispočetka. Godina u kojoj smo radili pogreške i donosili krive odluke. I sad je ona iza nas. Možda je moguće gledati tu noć kao oproštaj-oproštaj od svega što je bilo. Dati si priliku da sad pokušamo ono što se prije nismo usudili. Oprostiti svijetu zbog toga što je ono što jest ( sudbini zbog njenih odluka? ), i možda još važnije, oprostiti sebi. Uspjela sam u nekom trenutku prekršiti sve stare novogodišnje odluke. Promijenila sam se. To su neporecive činjenice. Nije važno. Ovo je moja prilika, za nove odluke, zaključke, padove i pogreške.
1.PLAKAT ĆU KAD MI SE PLAČE
Suze nikad neće moći riješiti probleme niti ukloniti razloge tuge. Nemaju ama baš nikakvog smisla i potpuno su beskorisne. Osim što su često najbolji prijatelj slomljenog srca. Tek kad suzama isplačemo tugu, možemo naći nadu sa riješimo njezin uzrok.
2.NE MOGU NATJERATI NEKOG DA ME VOLI
Jednostavno stvari ne funkcioniraju tako. To je važno shvatiti. Vaćno je shvatiti i da to nije tako važno. Dovoljno je imati barem jednu osobu. Ostalo je čista sreća. Dovoljno je znati da sam ja jako sretna osoba. Ne, ljudima se nemože zapovijedati da nas vole - može im se to samo dopustiti.
3.IMAT ĆU RAZLOG ZA USTAJANJE
Zato da čujem najnoviji trač ili zato što je vani sunce, ili zato što se baš danas može dogoditi nešto zanimljivo. Bilo što, kako god kratkotrajno bilo. Svako jutro.
4.NAUČITI ĆU KAKO PODNIJETI ISTINU
Što ne znači da ju neću mrziti. Samo ću naći snage da ju prihvatim.
5.S VREMENA NA VRIJEME ĆU PUKNUTI
Da, možda je sebično, ali bolje je od alternative. Alternativa je tiho, polako mučenje sebe same. Ponekad ću puknuti, bezobzira na to hoće li me poslije netko sastaviti. "And if I fall I'll take it all"
6.ZNAT ĆU ŠTO ŽELIM
Koliko god glupe i neostvarive te želje bile.
7.RULES ARE MEANT TO BE BROKEN
Iako, da bi ih prekršili, prvo ih moramo naučiti. A onda ih prekršiti, do jednog. Yes, rules are meant to be broken, however, hearts are not. Nijedno pravilo nikad neće biti vrijednije od nečijeg srca.
8.NEĆU PRESTATI SA SVOJIM TEORIJAMA I ZAKLJUČCIMA
Da bismo našli smisao života, moramo ga tražiti. A moje teorije su jednostavno dio mene. Kakve god bile.
9.I WON'T MISS A MOMENT
Neću zaboraviti prošlost. Neću se ne obazirati na budućnost. Oboje bi bilo nemoguće. Ali moći ću prepoznati trenutak sadašnjosti i cijeniti ga. I iskoristiti najbolje moguće.
10. NEĆU MIJENJATI SEBE
Promijenila sam se, i nemogu si obećati da se neću promijeniti. Ali neću se nastojati promijeniti. Ono sam što jesam i, premda je to daleko od onog što sam željela postati, to je dovoljno.

To je moj zbogom ovoj godini. Neću sad o tome što se u njoj dogodilo, nabrajat pozitivno i negativno, zbrajat i oduzimat. Učinila sam to nedavno, i došla samo do jednostavnog zaključka. Ovo je bila zbilja.... posebna godina.

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 28.12.2008. u 23:43 sati.