Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jorgovan57

Marketing

Radujem se, pronadjoh Bozic iz djetinjstva

Uistinu su mi se slicne stvari dogadjale pred blagdane. Cijelu godinu radis i boris se da prezivis i to sve sa pomoci Bozjom i uspjeva. Ali umor, emocije i predblagdanska depresija, u gradu sve sja, brdo problemcica koje u kratkom vremenu moras rjesiti, guzve na sve strane, dodatno umore i izmrcvare. Rado bi da je sve kao u trgovini , kao na TV, pa onda klasicno, kod mene to ne pase, koncetracija popusta, ne smijes zanemariti rodbinu, sto tko voli ili ne voli. Nakiti i kicenje doma. I jos brdo drugih malih obveza.Onda koncetrirano na ispovjed. Pune ruke vrecica i stvari koje eto donesoh doma a ne trebaju mi. Odredjeni budzet je prekoracen ah snaci cu se nekako a kako pitam se pa "valentinovo" vec kuca na vrata. Vidi mene pa Bozic je necu o tome razmisljati. Pa rodbina, prijatelje pa kupovanje i spremanje raznih poslastica, uredjenje doma, cestitke pa da neizostavim nekoga.
Bozjom providnoscu na nagovor autora Bloga "ljepotavjere.blog.hr" pise: "Molim vas, u komentarima ostavite svoju želju da ćete moliti ovo barem do Božića svakodnevno!" Krunicu Duhu svetome.
To sam Bogu hvala i cinio! i pored svakodnevne molitve. Vec nakon tri dana, osjetih da je ova lijepa molitva dar i uzitak a ne neka obveza. Po trgovinama i ducanima bio sam potpuno opusten i uzivao sam u predblagdanskom raspolozenju. Kupovao sam samo ono po sto sam posao i nista drugo. Cudio sam se nervozi, svadji i trki drugih iako prije bijah jedan od njih. Sve sam na vrijeme stizao bez ikakva umora i ikakve depresije. Bozjoj providnosti i Duhu svetome hvala. Cesto prije sam okrivljivao veletrgovce za komercijalizaciju Bozica a sada sam svjestan da sam i sam u velikoj mjeri doprinosio tome. Jos nesto vrlo interesantno darovi su bili nesto skromniji ali raspolozenje je nekako bilo posebno svecano meni na iznenadjenje i cudjenje. Nostalgija za Bozicem iz djetinjstva je prestala jer sam dozivio Bozic u punini. Upravo sam trcao i trazio to svih proteklih Bozica i kupovao nepotrebno sto sam kasnije bacao jer nije bilo Bozica u tome!





Post je objavljen 26.12.2008. u 16:45 sati.