Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anti-u

Marketing

PRIOPĆENJE MEDIJIMA - OCJENA SKUPA «Građanska inicijativa protiv ustaštva»


«Građanska inicijativa protiv ustaštva» zadovoljna je održanim prosvjedom koji smo organizirali/e iz protesta prema anti-demokratski i filo-fašističkim skupinama koje su se odazvale skupu «Krug za trg». Pokazali smo sebi, Zagrebu i Hrvatskoj da smo ustrajna i solidarna grupa od očekivanih i najavljenih dvjestotinjak antifašista i antifašistkinja i da smo spremni/e braniti ustavne i antifašističke vrijednosti naše Hrvatske. Nije nam namjera bila da polemiziramo oko imena trga, već upozoriti na političku ideologiju koja zagovara promjenu imena Trga.

S druge strane, kod Zdenca života okupilo se znatno manji broj ljudi nego u veljači, svega 500 ljudi, unatoč tome što su iz različitih rubnih dijelova Hrvatske i «dijaspore» organizirano dolazili autobusima tobože pozivajući se na Rezoluciju Vijeća Europe.

Istim onima koji su ne tako davno slikama Ante Pavelića osporavali nam pravo na Trg žrtava fašizma, koji su letvama i suzavcem napadali građane: Zorana Pusića, Stipu Mesića, Stipu Šuvara, Zorana Oštrića, Sanju Kapetanović i mnoge druge, koji danas ponovno pokušavaju hrvatskoj javnosti podvaliti svoju zločinačku ideologiju, poručujemo da su u Hrvatskoj, demokratskoj i antifašističkoj zemlji zauvijek nedobrodošli/e.

Post je objavljen 13.12.2008. u 20:23 sati.