Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jorgovan57

Marketing

Igre na nesrecu, kockanje zivotom

Nazalost sve veca pojava ovisnosti o kocki a narocito sada u recesiji, zahvaca sve veci broj mladih a i starijih isto. Sve cesca je tema odgovornih ljudi, da bi trebalo nesto ciniti. Valjalo bi sa rijeci preci na djela. Cesto se u tiskovinama navodi da u ovim vremenima dobru zaradu pruzaju: igre na srecu, alkoholna pica i sedativi.
Najrizicnije su one osobe koje ne pokazuju interes za zbivanja oko sebe, koje su nesigurne, nabrijane do daske i kratkog emocionalnog fitilja, koje nemaju dobru sliku o sebi, koje se udruzivaju u "bande", cisto iz dosade, mlade osobe koje su izgubile putokaz. Kad se prepozna takva osoba, trebalo bi odmah djelovati, veliku ulogu tu igraju nastavnici i profesori koji u suradnji s obitelji, ali i sa strucnjacima i institucijama mogu puno uciniti. Nazalost nije to ograniceno na samo mlade, ima tu svih generacija.
Bolesti ovisnosti koja se tretira i kao kompulzivni poremecaj, a rijec je o kocki i svim drugim igrama na raznim lutrijama. Ovisnik o kocki je osoba koja nije u stanju kontrolirati svoje ponasanje u kockarnici, koja ne zna stati kada izgubi sve sto ima u dzepu i koja ne zna stati kada nekad slucajno nesto malo i dobije, a to rezultira upadanjem u dugove, gubljenjem drustvenog statusa, gubitkom posla ili pak razaranjem obitelji.
Nazalost nije mi poznato kakvi programi postoje za borbu protiv ove bolesti, a kako drzave od kockarnica, automat klubova i sportskih kladionica ubiru znatna sredstva, tu se radi o velikom novcu, vrijeme je da se barem dio tog novca preusmjeri na borbu protiv ove bolesti s kojom se jos uvijek najvise don kihotski bore tek clanovi obitelji.
Ova vremena bi nas trebala pribliziti Bogu i vrijednostima sadasnjeg i promjenjenog vjecnog zivota. Da je sve ovdje tako nestabilno i prolazno. Da naucimo respektirati voliti i pomagati svoga bliznjega. Svoga susjeda s kojim nismo govorili toliko godina, bilo koga sretnemo na ulici da vidimo odraz kristova lica da odbacimo sve stare i potrosene predrasude, da otvorimo vratasca nasega srca za ljubav i dobrotu u duhu bozjem. Velicina je pruziti prvi ruku pomirnicu nije slabost upamtite, ne samo za ovo bozicno vrijeme, neka bude to uvijek. Novo ocisceno srce bez neprijatelja i puno ljubavi, to je pravi put u uspjeh ovdje na zemlji i u vjecnosti. Da u harmoniji dobrote i ljubavi izdrzimo sve kusnje koje su pred nama. Jedino tako mozemo biti pobjednici sada i u vjecnosti. Isus Krist nas voli, Sveta Marija Djevica neumorno poziva da se pridruzimo da vjerujemo, otpocmimo ovo je upravo vrijeme zato. Ne bojte se. Biti cete iznenadjeni, plodovi molitve su vidljivi sada i ovdje. Probajte, izgubit necete nista a dobit cete sve.


Post je objavljen 06.12.2008. u 16:54 sati.