Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zuzayok

Marketing

Radno misto No.1






Nisan se dugo takla oltara, sve govorin sebi muchi Zuzy , da te blog ne pokara ,ali ne mogu muchat. Citala san nedavno intervju jednog naseg gradskog svecenika, obratija se svojin zupljanima da im pojasni zasto nije prihvatija nagradu grada. Kad san procitala naslov prvo san pomislila, aj fala ti bloze bice napokon neki pravi svecenik, odma cu se pridruzit u molitvi i svoju ateisticku dusu priobratit. Ali opet pucanj u prazno, cili zivot ponukana pricama onih koji viruju i koji tamo nalaze mir i blazenstvo pokusavan i ja dostic tu nirvanu, ali nikako da mi naidje prava osoba koja ima onu rajsku karizmatiku da me obrati.

To vam je nas zupnik Gospe od Andjela. Njega su predlozili za nagradu grada jer je osnivac Caritasa te nase zupe. Svojin radon i zalaganjem je eto dosa do toga da ga se predlozi i da mu grad dodijeli nagradu koje je on skruseno u duhu crkve odbija.

Odbija je zato jer je taj isti Caritas ugasen odnedavno, jer grad ne daje dovoljnu novcanu potporu. To stavljan njima na dusu, jer bice da se lose zaradjuje od parkiralista koje je uvik "prazno" pa se nema od cega. Osin toga kupili smo neke igrace baluna koji kostaju ka jaja Sv.Petra i koji su doveli klub do ispadanja iz druge lige , a jos uz to im se gradi i nogometno igraliste, jer bloze moj za tako veliki klub triba i veliki stadion na koji ce moc doc navijaci iz cile Hrvatske i da jos bude mista za sist, jer ka sta znamo nase zvijezde vodilje misle uvik unaprid.
Ali o tom "uspjehu" nasih trkaca za balunon cu drugi put.

Dalje taj svecenik navodi kako odbija nagradu i zato jer vec nekoliko godina ceka lokacijsku dozvolu za novi pastoralni centar i crkvu u Trogiru.
Samo da van nabrojin crkve u Trogiru.......to su...Sv.Dominik,Sv.Petar,Gospe od Andjela,Gospe od Karmela,Sv.Lovre,Sv.Ante,Sv.Barbara i ima toga jos, znan da san jednom samo u centru grada izbrojila mislim 5 ili 7 zvonika plus one crkve na 200 m od centra. Ima ih toliko da ih se ne mogu uvik od bota svih ni sitit.

Onda se ja pitan, kako to da jedna firma ka sta je crkva koja ocito ima toliko kunica ili euricha da moze pored svih ovih crkvi razmisljat o gradnji jos jedne, a istovremeno zatvorit Caritas jer grad ne daje novcana sredstva. Pa nije li bas crkva ta koja pomaze potrebitima? Sta nisu dio tog novca koji su zaradili i za koji ne placaju porez dala da se taj Caritas odrzi?

Ali ne, njima se bas svidila parcela od par tisuca kvadrata na pljucomet od mora di je predvidjena plaza i ostali popratni sadrzaji. Ma kad malo bolje razmislim, nisu oni ni ludi, tako ce moc direktno s prozora gledat guze mladih plivacica i dicice njima tako drage.
Dalekozor u ruke i lipo kontrola da se ne bi zupljani ne daj bloze ponasali nemoralno.
Osin toga kad ulazite u Trogir sa istocne strane, vise se ne bi vidila katedralu koja je ionako stara i narusava pogled, nego novi lipi pastoralni centar i crkvu, sve onako u skromnom duhu i sa ukusom kako to vec crkva gradi zadnje vrime.

Pitala san jednom moje prijatelje koji su redovni na misi je li ikad koji od tih svecnika pita milodar i skuplja za koju nasu skolu ili vrtic. Kazu nije, ali znaju da su davali za skole u Ugandi , Zimbabve itd........Jasno mislim se ja, pa tako je najsigurnije. Razgalis ljudska srca potrebitima iz Ugande, napunis lemozinu i oce li taj novac ikad stic tamo, to zna samo onaj ko je to skuplja. Ali da kazu kako se skuplja za skolu u Trogiru, jer ruku na srce, nasa dica jos idu u iste prostorije u koje san i ja sidila,a to je bilo ohohoo daleko u proslost, onda bi to morali i dat, a ovako novcu se gubi trag u beskraju njihovih Audija.

Najnoviji naslov koji me "pogodija" danas svom svojom porukom licemjerstva je poruka don Jospia Curica predstojnika nadbiskupskog Ureda za pastoral obitelji koju je s oltara crkve u Viniscu odasla vjernicima , a glasi : "Ne moze se biti vjernik bez nedjeljne mise".


Lemozina nediljon zvecka najlipse, to san rekla ja,ne on.

Nije li zato njihovo radno misto najbolje. San snova, raj na zemlji.
Znaju oni da posli zemaljskog raja nema onog drugog pa u ovom uzivaju do kraja.

Cast iznimkama, ali to ja jos nisan srela.


Image and video hosting by TinyPic








Post je objavljen 30.11.2008. u 15:11 sati.