Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dailydropping

Marketing

O. Drogojed i Tust Zemljak

Zapis iz IZBRISANOG guloga, neke tužne 2006. kada sam još pravio frizure i gradio se uglađenime putem rječnika JutarnjiList edicije...

Ali, stvarno...

Otvorilo se jaje i prije njega još nekoliko jaja i stvorila se ogromna platforma. Za anale. Još rudimentarnog naziva, naslovljena je kao Magična Platforma. Šesnaest hašomana vukoše iz krasne spiralne nargile. Druga petnaestorka marljivo obrađivaše blagodat Majke Kokoške. Petnaestorka brojaše četrnaest članova jer jedan od članova, trenutno se navodeći pod imenom O. Drogojeda, davno proputovaše cijelu gornju polovicu Platforme i shvati pojam ruba. Kako nije baš bio Stvorenje od mudrih izreka i tutorijala Majke Kokoške, O. Drogojed upro je očima u stopala, potom u čuturicu, rastvorio je samopouzdanje, nabrojao nekoliko hrabrosnih jedinki i zašao u osjenčano područje Platforme. Tust Zemljak zaludu narikaše iz petnih žila nad sudbinom O. Drogojeda.




Tust griješi, ili...

Zaludu i prevali gornju polovinu Magične Platforme Tust Zemljak, kada samo ogladni i ražalosti svoj Stomak. Stomak pobjesni tiradom najdrakonskijeg tiranina i odonda probavljaše u netaknutome stanju sve što bi mu Tust Zemljak proslijedio. Tust Zemljak strahovito malaksaše, nije više bio kadar niti obnašati dužnost nametnutu od Majke Kokoške. Uslijedilo je prognanstvo. Gladan i odbačen, danima pokušavaše izgladiti odnos sa svojim Stomakom no ne i efikasno.


Revolt protiv transcendentnoga, ili...

U miljeu miljenika Majke Kokoške, potaknuti primjerom Tusta Zemljaka, ostali Zemljaci podignuše pobunu protiv eksploatacije nijhovih umornih, radom baždarenih, nepravedno mišićavih tijela. "Majko Kokoško, kako to da samo naša polovica Platforme mora trpjeti teški fizički rad, dok druga polovica nezahvalno ljenčari?" - skrušeno dometne jedan od Zemljaka i sačekaše odgovor kojega ne dobije. "Gospodično Kokoško, oduvijek smo učeni kako postoji crno i bijelo. Dobro i zlo. Itd. Opazili smo poveliku količinu dima što se širi sa svih strana prema našemu području, a znamo da ništa drugo doli kakvo Stvorenje nije sposobno proizvesti ga." - kaže i opetovano osluhne ne bi li dobio što želi. "Čujte, iznosim Vam naše stajalište glede problema. Nemamo se kome drugome obratiti." - i unese se više u golemi Mega Fon kojime se Majka Kokoška obraćaše svojim podanicima. Konačno shvativši da povratnih informacija nema, nakon sijaseta bezuspješnih pokušaja, Zemljak odstupi i okupi sve Zemljake da obustave rad. Odčekaše cijeli dan, a od Majke Kokoške niti glasa. Javi se tek sljedeći dan kao da se ništa nije dogodilo i Zemljaci stadoše sumnjati. U narednim godinama, zanijekavši ispravnost Majke Kokoške bez ikakvoga njezinoga špota, odaše se lagodnome životu. Kao onome na donjoj polovici Platforme. Svi istostranični trokuti, kvadrati i krugovi Platforme postadoše beskorisni.




Konačna spoznaja Tusta, osim što...

Dok je ubog i perolak Tust Zemljak, prepušten samome sebi i već prolupao od samoće, lunjao Platformom u potrazi za nečime. Kada spazi nešto šokantno. Spazi ništavilo. Oprezno mu se primakne u nadi da ono otkriva neku vrst novine. Neku razonodu. Zakorači vertikalno, još jednom vetikalno u odnosu na njegov ondašnji položaj i zatekoše skupinu Stvorenja kako na okupu igra, pleše, stacionira. Začudi se benignošću na njihovim licima. Da kako je to da se doimlju tako dobrohotnima a ovako dangube. Da kako im Majka Kokoška tolerira takvo ponašanje. I, naposljetku: "Kako to da, ako sam maloprije bio na gornjoj polovici Platforme sada uspravno stojim na donjoj?!" - prodere se iz pete pa do žila. Kada su shvatili da vise naglavačke, popadaše redom. Tek se Tust Zemljak, još motoričan iako slab, objesi o kabel Mikro Fona i dograbi tuđe ruke. U ruci spazi rame a u ramenu vrat pa konačno lice bivšeg prijatelja, sadašnjeg O. Drogojeda. "Ovdje si!" "Tuste, omršavjeo si stravično!" - kada jedan od Zemljaka škarama prereže kabel kako bi sačinio nov žniranac i jeka preuzme dijalog iz njihovih usta.

Post je objavljen 20.11.2008. u 10:49 sati.