Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/akst

Marketing

Mesaru moj...

DRAGO DIJETE (a k tome i pametno):
..."Učitelju, kak ste Vi nama danas?? A kak to da moj tata mesar ima veću plaću od Vas? Pa Vi ste učitelj za sve, svašta radite s nama, tak ste pametni!"...


ON : ..."ej, znaš što ima novog? joj, e, povećala mi se plaća! Odmah sam si išao kupiti iPhone!"...

JA : "Ajme, koji si ti frik! Koji će ti to vrag... U što se ti pretvaraš... Tamo si stajao na toj hladnoći... Bog ti pomogao! :)"

ON : "...pa povećala se plaća za tisuću i nešto i sad je malo manje od 6 000."

JA : "... onda moram doći probati kolače koje praviš za te novce! Pod muss!"


No, dobro. Čemu uopće tipkaranje ovog iznad? Nedavno sam se našao u situaciji u kojoj se vjerojatno nađe svaki pedagoški djelatnik - kako djetetu objasniti da se isplati truditi u školi i učiti kada neki s tri godine srednje zarađuju više od mene s 50 i kusur ispita položenih. Takvu plaću neću imati u tako skoro vrijeme. Ako i ikada.

Ali, nije ovo kuknjava zbog niske plaće. To je davno prožvakani griz.

JA : ..." Gledaj, ovako. Nije stvar u tome trčati za novcima cijeli život. Trebaš imati veselje u svom poslu; da ti tamo bude većinom lijepo. Trebaš se ustajati iz kreveta s pozitivom i ići doma s pozitivom. To ti neće nikakvi veliki novci nadoknaditi. A i što ćeš kada ti inflacija pojede plaću? Bar ćeš imati sreću na poslu. U oba slučaja nećeš više imati novaca! Eto, vidiš! Da tako ne razmišljam, ne bih sada ovdje bio s Vama. Valjda bih Vam nedostajao!"

DRAGO DIJETE : "...joj, nemojte Vi nigdje... ne damo mi da odete!"

E, tako treba. Red, rad i veselje!

Idem si narezati kuglof. Možete sa mnom. Ako baš hoćete. :)

Post je objavljen 15.11.2008. u 20:46 sati.