Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/th1950

Marketing

VARTEKS - HAJDUK 0-2

Hajduk rutinski svladao Varteks, druga uzastopna pobjeda Miše
Uz najboljeg igrača Bušića utakmicu je obilježio Ante Miše, v.d. trener Bijelih koji će se, po svemu sudeći, oprostiti od klupe Hajduka s maksimalnim učinkom od dvije pobjede
U posljednjoj utakmici 13. kola Prve HNL Hajduk na poluvremenu vodi protiv Varteksa u Varaždinu 1-0. Prvi pogodak postigao je Tomislav Bušić u 42. minuti, a u 47. minuti je Senijad Ibričić dotukao ambiciozne Varaždince.

Sretan je Hajduku Varaždin. Još jednom su Bijeli pobjedom na stadionu pokraj željezničke pruge okrenuli novu, uspješnu stranicu. Nakon sramne igre u Zadru i crnog niza od samo četiri osvojena boda u posljednje četiri utakmice, poslije Varaždina sve opet izgleda lijepo i obećavajuće. S privremenim trenerom na klupi, bez Kalinića, Gabrića, Živkovića i Maloče na terenu došli su Bijelih do vrijednih bodova i logično je pomisliti što će tek biti kada se momčad kompletira.

Jer, Hajduk je u Varaždinu pokazao kopiju maksimirske pobjede. Recept je bio identičan. Čvrsta sredina terena sa Skokom i Andrićem pružala je sigurnost obrani i napad koji je znao realizirati ponuđene protuudare. Varteks u konačnici može biti sretan što konačni ishod nije izražen u većem omjeru.

Varaždinski dvoboj važan je Hajduku zbog bodova, ali dva čovjeka, Tomislav Bušić i Ante Miše, upisat će utakmicu u svoj “osobni spomenar”. Napokon se osmijeh vratio na lice Tomislava Bušića, strijelca pogotka za vodstvo Splićana. Nije ni čudo kada se zna da je nakon dugih 17 mjeseci zabio pogodak u prvenstvu.

Posljednji je put poentirao u dvoboju s Rijekom (2:2) u svibnju 2007. godine i zato varaždinski pogodak ima posebno mjesto u njegovoj karijeri. Pogotku je dodao i asistenciju Ibričiću za potvrdu pobjede i time se definitivno Bušić vratio “među žive” postavši junak susreta. Uz Bušića utakmicu je obilježio Ante Miše, privremeni trener Bijelih koji će se, po svemu sudeći, oprostiti od klupe Hajduka s maksimalnim učinkom od dvije pobjede.

U najtežim trenucima postavio je leđa za klub, a to bi se na Poljudu trebalo cijeniti kada ovog tjedna klub krene u završne konzultacije prije inauguracije Vučevićeva nasljednika. Miše je u Varaždinu dokazao da može voditi Hajduk, a kandidati za trenera Bijelih to nam tek trebaju potvrditi.




Post je objavljen 03.11.2008. u 13:52 sati.