Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jaminusja

Marketing

ucjene u osnovnoj školi

princeza mi je u 5 razredu upisala izborni predmet - mandolinu.
tijekom 5 razreda od gušta je učila svirati taj instrument, donosila ga ponekad vikendom doma i polako napredovala u učenju. ali, stvar se polako razvodnjavala: iz sviranja mandoline u nekakvo klapsko pjevanje, gdje su bili uključeni i učenici drugih razreda koji baš i nisu imali sluha za pjevanje, pa je to mojoj princezi počelo smetati, iako obožava pjevanje. ove školske godine nije htjela upisati taj izborni predmet, jer to više nije to što je ona htjela. a budući da već ide u glazbenu školu i na ples kao vannastavnu aktivnost, nisam je ni prisiljavala da ga upiše, jer ipak je to izborni predmet (a već ide i na njemački kao izborni, i to od 4. razreda).
međutim, profesor je rekao kako ona mora to nastaviti, jer će biti problema (ili tako nešto).
otišla sam na informacije i vezano s tim rekla mu otvoreno da je ja neću prisiljavati na nešto što nije obavezno ako ona to ne želi, jer da je već dovoljno opterećena i drugim aktivnostima. on je to komentirao da ona želi taj sat šetati oko škole i da je to jedini razlog radi kojeg je odustala. na to sam mu rekla da ona neće šetati oko škole, jer sam joj jekla da iza škole odmah ide doma. a on će meni otvoreno : da ako odustane da gubi određene privilegije koje je do tada imala.
ja sam to mojoj princezi ponovila, a ona me pita da koje su to privilegije
pa, ne znam ja, valjda da vas izvuće s nekog sata kad su pripreme za neki nastup, il šta ja znam...........
bilo kako bilo, ona je i dalje bila pri svome da dalje ne želi ići na taj sat. ok.
ali, neki dan mi pošalje poruku na mob. da će njih par iz razreda ostati vježbati neku plesnu koreografiju. dozvolih joj.
međutim, kad je došla doma, rekla mi je kako su njene prije (koje također nisu htjele nastaviti s tim izbornim predmetom, ali ih je dotični profesor ipak uspio nagovoriti da ostanu) u tog profesora pitale ključ od nekog razreda da bi to mogle vježbati, a on im reče da neka zahvale mojoj princezi što ga ne mogu dobit......
dakle, proglasio ju je crnom ovcom pred svima njima, pa iako su one ipak pristale opet pohađati njegov predmet, bile su kažnjene radi nje...
muž mi je pošizio kad je to čuo i napao princezu da je trebala i ona ostati na tom predmetu
a ja kažem da nije, jer na ucjene ne treba pristati, nego se boriti protv toga........
šta vi mislite o tome?

Post je objavljen 21.10.2008. u 08:40 sati.