Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shirov1

Marketing

Shirov ponovo u funkciji!

Pozdrav svim cijenjenim čitateljima. Kao što ste mogli primijetit blog je veoma zapušten zadnjih nekoliko mjeseci, broj posjetitelja je puno manji. Zbog obaveza urednika postovi su bili vrlo rijetki, blog nije pratio najvažnija zbivanja (Europsko prvenstvo za mlade, 1. liga itd.). No sada blog se vraća u funkciju.

Primijetili smo da su komentari sve rjeđi, da većinom komentira jedan mladić.
Otvoren je i novi šahovski blog PUTDOMAJSTORSTVA kojeg piše mladi Zagrebački šahist Matej Blažeka.

Danas počinje Europsko klubsko prvenstvo na kojem nastupa i Šk Zagreb pod vodstvom Filipa Kovačevića. Zagrebpčani predvođeni Sasikiranom, Postnyem i Georgievom, postavljeni su za 9. nositelje. Na prvenstvu igraju i poznti igrači iz vrha(Carlsen, Morozevich, Ivanchuk, SHIROV,i dr.) Naš Zdenko Kožul igra za makedonski Alkaloid.

No ovaj post bit će većinom o aktualnom šahovskom događaju godine, meču za svjetskog prvaka između Viswanathana Ananda i Vladimira Kramnika.
Igra se meč od 12 partija. U slučaju neriješenog rezultata 6:6 doigravati će se u partijama po ubrzanom tempu.
Trenutni prvak svijeta po FIDE je Anand, koji je bio prvi na turniru osmorice super velemajstora i time postao jedan jedini svjetski prvak. Nagradni fond je 1.5 milijuna eura. Inače Kramnik je možda najjači baš u mečevima (ne zaboravimo skinuo je s trona velikog Kasparova), a pobijedi li i Ananda titulu će morat branit iduće godine protiv Topalova.
Image Hosted by ImageShack.us


Meč je počeo 14. listopada, a odigrana su već dva kola. Obje partije završile su remijem u 32 poteza. Danas je 3. kolo.

Partije možete pogledat na ovom linku:Anand-Kramnik

Bili bi zahvalni kad bi dali komentar o ovom blogu bio on loš ili dobar.
Pozdrav i hvala na čitanju!


Post je objavljen 17.10.2008. u 11:36 sati.