Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nenya

Marketing

Batman u Mall-u = Mamma mia

Napokon, nakon više od nekoliko mjeseci kino apstinencije, došla je i ta večer. Cinestar u Branimir centru bio je ponosan udomitelj moje guze za tu večer. Cinestar Novi Zagreb, iliti onaj u Avenue mall-u (ili kako bih ga ja radije nazvala -glavnim izletišnim odredištem zagrebačkih i ostalih vikendaša, gdje se može prošetati prirodom i nadisati svježeg zraka), nije dolazio u obzir zbog te blesave (ne)organiziranosti i nebuloznog -kupiš kartu uđeš u kino gdje ti onaj koji tamo stoji pogleda kartu i ko ti onda brani da tamo visiš i pogledaš 2,3,4... ili 10 filmova s tom istom kartom koju ti aspolutno nitko ne provjerava na ulazu u dvoranu? A da ne spominjem gužvu.

Kad smo kod tih naših shopping centara koji kao jaglaci u proljeće niču na sve strane. Svakim vikendom me začudi horda ljudi koja se slijeva cestama prema našim mall-ovima, starim i novim. Sad se možda pitate kako ja to znam ako i ja nisam jedna od onih koja se utopljena u masi kreće prema tim istim. Silom prilika, ali doslovno, kada se treba u neki veliki šoping da bi se sastavila obleka za posao, koja se ne može sastojati od traperica i majica kojima dražim mog dragog, ili da bi se pogledalo i razgledalo kuhinje, pločice, kutne garniture i ine sjedalice za uređenje stana. Nikako mi nejde u glavu kada smo postali tako zapadnjački materijalistički orjentirani, i kada nam je najnovija krpica postala važnija od bilo čega drugoga, a mišljenje nekog modnog gurua ili plastičnog Ciganovića postala alfa i omega naše individualnosti. Žalosno je kada vidim sve te cure i curetke koje me pogledaju svisoka iako sam cca 10 godina starija od njih i obućena prema modnom trendu- kako mi dođe, kakav je dan i baš se tako osjećam; koje gladno gledaju izloge i najnovije krpice, baš zbog toga što mi se čini da je velika većina negdje putem raznoraznih časopisa, emisja i naše elite pomiješala vrijednosti i zametnula svoju jedinstvenost i individualnost.
Pogledajte samo sa čime nas filaju, uzmite jedan Jutarnji list i njihov prilog subotom Gloria-in, uzmimo u obzir da je takav tip novina prvenstveno namjenjen sveukupnoj populaciji, odnosno prosječnom građaninu sa prosječnim ili nižim primanjima (što je realno 90% pučanstva Hrvatske) i zamislite bezobrazluka kojim nas filaju, čizme od 4000 Kn, haljinice od 3000 Kn, pamučne majice od 500- 700 i to na kratke rukave, traperice i to one prave poderane i izlizane (tj. to su vam one koje stoje kod mene u ormaru od prije 10 godina koje su prošle berbe grožđa, Sljeme i generalke kuće; sam kaj su malo preveć uske u bokovima :D) 1200 Kn. Zašto prave od nas budale? Tko si to može priuštiti? Ma svi, jer dižu se krediti za zimovanja i ljetovanja, svakim vikendom se ide u šoping, ma ima se novaca, plaće su visoke, a režije male, život na visokoj nozi u minusima. I nitko na Red carpetu nebude reko odite i kupite si neku krpicu, ili obucite onu staru, još od mame, u kojoj se osjećate ugodno, u kojoj se osjećate kao vi, jedinstveno i predivno i za koju vas baš briga jel je in il out. Jednom sam uzela neki časopis il šta li već iz City centra, u kojem je jedna stilistica vrlo lijepo opisala ljetni modni trend (nemrem sad doslovno reć al bilo je nešto tipa-) budite mladi i veseli i imajte na sebi ono u čemu se osjećate ugodno, budite individualci, nema trenda doli onog vašeg, stvorite sami svoj stil.
Kako je i ona rekla tako budem i ja završila svoje skretanje sa glavne teme, neka svako živi svoj život kako želi i kako mu paše, ja se možda ne slažem sa nečijim odabirom ili imam drugačije mišljenje i možda ću i na glas to reći, al to ne znači da ne prihvaćam i ne poštujem pravo svih na život kako mu drago.

Da nastavim. Moj dragi i ja i nezaobilazan prijatelj gospon Velike kokice, zavalili smo se u crvene sjedalice i pogledali filmove reklama prije samog početka. Vitez tame ( The Dark Knight, Christopher Nolan, Christian Bale, Heath Ledger, Michael Caine, Morgan Freeman).... Batman po 6. put, ja sam birala film i mogu reći da sam izgubila the magic touch koji sam nekoć imala kad je bio u pitanju odabir filmova. OK, gledljivo je, zahvaljujući Cainu i Freemanu. O Ledgeru ne bih htjela pošto je preminuo. Bale je bio duboko razočaranje. Ali mislim stvarno, režiser je usro, da moram bit prosta. Pa zar nisu pogledali film prije nego što su ga pustili u kina, zar nisu mogli nakon prve snimke Batmanova glasa reći- OK ovo je stvarno grozno jadno, i zar Nolan nije mogao uputit inače talentiranog Ledgera kako da jednog lika kao što je Joker portretira kao pravog psycho masterminda, a ne kao shizofreničara ili da ga bolje opišem čovjeka kojemu jednog dana dopizdi i posao, i žena i ženin PMS i djeca i sve i počne filozofirati o kaosu i mljackati kao da mu je užasno potrebno Labello (koja je fora s tim, skoro sam si kosu počela čupat svaki put kad je počeo sa tim, došlo mi je da ga opaučim). I još samo sitnica da li vas Joker podsjeća na jednog drugog lika? Sjećate se filma The Crow točije njegovih nastavaka?

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

(razlika Jokera i Jokera)

Izašla sam iz kina ipak zadovoljna, BILA SAM U KINU zadovoljna, ali sa prevelikom željom da si pogledam pravog Batmana. Znate o kojem pričam? Burtonovog gotičkog Batmana, onog u kojem se radnja ne odvija u New Yorku nego u Gothamu, onog u kojem je inače ne-macho (Beetlejuice) Michael Keaton postao pravi frajer, a Nicholson i DeVito dali Jokeru i Penguinu onu dozu snage koja im je trebala da iz karikatura od likova ispadnu Capo di tuttii capi. Naravno da znate o kojima pričam, jedinima koje priznajem kao prave Batman filomove.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Znam da je Batman već stara vijest, stari je i film. Neko će reći daje ovaj novi Batman bolji, da je čak i Joker bolji, ali postavljam pitanje : tko je bolje pretočio duh stripa u fim, Burton ili Nolan?

Sljedeći dan još jedan film, al ovaj je jedan o kojem svi govore, još uvijek nadam se il je i taj ispo iz igre prošli tjedan. Nema veze al evo par crtica i o njemu. Mamma mia, moj komentar- MAMMA MIA... moj dragi imao je „čast“ gledati prvih 10 minuta, odnosno jednu pjesmu, i to mu je bilo dosta. Da je barem i meni. Meni vrag nije dao mira, pa reko budem ja to do kraja pogledala ionako još nije došlo završno rješenje o primitku na posao pa sam još uvijek fraj bit budna do 4 ujutro i spavat do 12 :D.
Zašto nisam išla spat u 12? Zato jer mi je moja draga sestrična nahvalila film do bola, išla ga gledat par puta i oduševljeno mi ga preporučila. Pitanje je volim li ja i dalje svoju sestričnu nakon ovoga? Naravno da volim, ali je više nebum slušala kada će mi preporučiti neki film. Dobro nije sve bilo tak crno, volim gledati Meryl Streep u bilo kojem izdanju, i bs player ima funkciju ubrzanja. Tako da sam preletila film u pola manje vremena, jer nedo bog da ja neki film ako ga počnem gledat ne završim ma kolko mi dosadan bio. Al ko voli Abbu, ko uživa u mjuziklima i disco čagici izvolte uživajte :D samo bez mene...

Šta me čeka dalje? Mislim da ću se držati Kućanica, Family Guya, SG Atlantisa, Kosti, a mogla bih se vratit i na Dextera( sam me strah da ga ne uhvate prilično je simpatičan za serijskog ubojicu) i takvih nekih pass time serijica, barem me ne naživciraju :D I ako mi ko može preporučit nešto tipa Farscape bila bih zahvalna :D


Post je objavljen 13.10.2008. u 14:27 sati.