Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zuzayok

Marketing

Sretan mi rošendan ! ! !




Rodila san se prije tocno cetrdeset i cetiri godine. Ujutro u osan uri. Valjda zato volin jutra i danje svitlo. Moj JMBG pocima s 0110 i bas mi se svidja.
Znan da je moj otac tija sina,a eto stigla ja. Zato je od mene tija ucinit sina pa me vodija u garazu, naucija me svasta o motorima, brodima, ribolovu......
Kad san imala pet godina preselili smo sa sela u grad. Tribalo mi je vrimena da se naviknen na gradski zivot i regule i jedva se uklopila u gradsku ekipu. Krenila u skolu i naravno, islo je to mene. Onda su mi mater i otac priredili neugodno iznenadjenje i kad sam imala osan godina rodila se sestra. Ajme sta mi je smetala. Uselilo je u moju sobu. Oni dvoje su radili, a ja san morala trcat iz skole svaki dan i preuzet od tete koja je cuvala dadiljanje dok oni ne dodju s posla. Svi drugi su se igrali vanka,a ja san minjala pelene, zavrsavala materi i ocu rucak i jedva cekala da dodju doma. Onda san ja tila poc vanka igrat se,ali svi su vec onda bili doma i ulica prazna. Pa san morala i ja po gradskim normama do pet popodne bit doma i ucit.
Danas mi je drago da iman sestru,ali onda bi je bila u top stavila i ispalila sta dalje u svemir da mi ne smeta. Posli je mater upisala u vrtic, ali se ona nije dala. Bizala je kad god je mogla pa bi je nasla kraj zgrade kako me ceka. Mater se znala zaletit doma priko marende i stavit kuvat rucak,a meni na komad karte napisat da kad dodjem iz skole ugasin. Jedan put san se zaigrala posli skole i kasnila doma. Kad san dosla ,a ono oko kuce puno svita, dimi iz naseg prozora.......izgorija rucak. Usla san u stan,a mater unutra u panici i strahu, zvalo je na posal da joj stan gori. Kad me vidila na vrata potegla je na mene metalnu kosaru od kruva, sva srica da san imala dobre reflekse.
Osin toga volila san se igrat vatron i palit sibice. Jednaput san u vrime Bozica upalila prskalicu cija iskra je uvatila papirnati ukras koji se proteza od lustera do punjenog fazana.
A ja sama doma. Kad je buknija oni fazan, pa zavjesa , to je bila lipa vatra. Brzo san uzela sic vode i sve zalila. Ne sican se jesan li onda dobila kaison po guzici ili samo jezikovu juhu,ali jos se sican straja.
Stalno sam gubila kljuceve od stana pa mi ih je otac veza za komad konopa i morala san ih nosit oko vrata.
Najdraza igra mi je bila prackon gadjat prozore u susidnu zgradu, jer smo uvik bili u ratu s onima nasuprot.
Moglo bi se rec da se ocu ostvarila zelja pa je ima skoro sina.
Osnovnu skolu san prosla cakum pakum bez problema i prve dvi srednje. Onda san se malo bila pustila od kraja. Upisala san nesto sta mi bas nije leglo pa mi se nije dalo.
Kad je srednja bila gotova naletila san jedan dan na Popaja koji se onda nije zva Popaj.
Dok si reka keks ozenili se. I to bas na moj rodjendan.
Sta je dalje bilo mozda isprican u kojem drugom postu.
Tribalo bi opisat 25 godina zajednickog zivota,a za to sad nemam vrimena, iden slavit.




Image and video hosting by TinyPic







Post je objavljen 01.10.2008. u 07:59 sati.