Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/allein

Marketing

Jesen uz Osječko 2008.

U najboljoj tradicionalnoj maniri svakojesenske priredbe piva, muzike i šalabazanja u mraku gomile, i ove godine se održava Jesen uz Osječko.

Ove godine se mjesto održavanja malo preselilo, na drugu obalu Drave, na prostor katakombi. Štenja do tamo će se produžiti za dobrih 15ak minuta, nadam se da ćemo to nekako izdržati. Vjerojatno će biti hladno malo; lokalpatriotizam na stranu, Osječkim pivom se ipak ne želim tako zagrijavati.

I prošlih godina sam posjećivao taj događaj, a sad evo kratke najavice i komentara što će se događati.

02.10. [četvrtak]
Darkwood Dub - Praxitens - Roadkillfarm

Otvaranje će biti opako, samo zato što će biti prva večer - hrpa nabrijanih klinaca koji će se opijati jeftinim (?) pivom. No i izvođači će bit dobri, nadam se. Darkwood Dub idem pogledati i poslušati jer mi se jako sviđa njihova muzika, a bio bi red da više vidim i te Praxitense, u zadnjih par godina su u Os nastupali xy puta, a ja sam ih uvijek nekako propustio.

03.10. [petak]
ST!llness - Samostalni referenti - Off Duty

Za razliku od svih ostalih 'kritičara' na UFO-u ove godine, mene Samostalni referenti nisu impresionirali; Stillness ne poznam dovoljno tako da ne znam što bi me moglo u petak privući u šator.

04.10. [subota]
Belfast Food - Instinkt - Progress

Belfast food sam već tolko puta pogledao da su mi i dosadni, a pijano skakanje s ekipom (kojom ekipom?) ne dolazi u obzir pa ćem vidjeti dal ću i u subotu ići.

05.10. [nedjelja]
Soulfingers - Dogo Argentino - DJ Umbo

Soulfignersi su fora. Bili prije 15 godina dok su bili nešto novo. Sad su to već uigrani, stari mačci, tzv. tezgaroši. Njihovi su mi nastupi uvijek fora i veseli, samo moram vidjeti da li će biti Joško zainteresiran za odlazak na koncert. Ipak se drugi dan (ponedjeljak) radi ujutro. Pljuc.

06.10. [ponedjeljak]
We Come One - Wasted Generation - Nomen - Apstinencija

Dvije dobre grupe (WC1, WG), dvije nepoznanice. Mislim da ću odlučiti taj dan, popodne, da l ću otići ili ću ostati doma, vidati rane zbog prvog radnog dana u tjednu.

07.10. [utorak]
Elemental - Ajs Nigrutin & Timbe - 3ki Stil

Očito neka rap večer. Malo vjerojatno da ću ići u šator, minimalno me Elemental zanima, dal dovoljno da se pokrenem na koncert, vidjet ćemo.

08.10. [srijeda]
Zabranjeno pušenje - Tattoo - Subkultura

ZP je jedan jako popularan band među rajom no meni nikad nisu posebno dobro sjeli. Znam par ljudi koji su skoro fanatični obožavatelji i poznavatelji banda; osobno su mi simpa, al mi nije jasno čime tolko impresioniraju ljude...Tatoo i Subkultura - trenutno nepoznanice, moram pogledati dal imam što od njihovog materijala pa vidjet da l će me zainteresirati za odlazak.

09.10. [četvrtak]
Partibrejkers - Sheitans - Perpetuum Mobile

Partibrejkersi su stari majstori koji se zadnjih godina bave rasprodajom stare slave. Prošle godine su mi priredili jedan od najnapuhanijih 'prekokurcaodpjevanih' nastupa općenito, koji mi je podosta ubio želju da ih i opet gledam i slušam. Uostalom, nastup im je isti već 5 (10) godina (nove stvari nisu uspjele zainteresirati publiku pa uglavnom ni ne sviraju) tako da neću puno propustiti ako ih propustim.

10.10. [petak]
KUD Idijoti - Septica - The Rock Flock

E ovo je večer. Ko prstom u oko, kako znam ponekad reći. Ne znam šta se mora dogoditi da ovo propustim, možda kiša pečenih pilića koje se onda mora skupljati i klopati ili spremit za kasnije.
Rock Flock - girl rock band (ok, imaju muškog bubnjara, al tko će njega gledati?). Uz to što fino izgledaju, sviraju veseli, zarazni rock koji mi se svidio u Valpovu prošle godine.
Septica - riječi ne mogu opisati taj spektakl. Moram naći neke gaće koje ću nositi na glavi, u skladu sa pravovjernim fanovima ove gupe.
A KUDovce, stare pizde, se ne smije nikako propustiti; nakon xy godina su prošle godine (ili proljetos?) nastupili u Mini teatru, koji je bio puno ko šipak. Osječka publika je gladna Idijota, a i ja s njima...

11.10. [subota]
Let 3 - T.H.P. Grupa - Round About - Apel-Fenomen

Zatvaranje ostaje za 'kućni' bend JuO Let3. Kolkogod da su mi atraktivni, ni oni nemaju ništa novo u nastupu unazad 3 godine, a ljetos su bili i na UFO-u tako da ćemo vidjeti da l ćemo ostati. Pošto je zadnja večer, sigurno će biti masa ljudi, visoke tenzije, tuga zbog prestanka cirkusa i povratka u okrutnu (bezalkoholnu) zbilju. Spektakl ako ništa drugo zbog euforije publike. Možda dođem(o) pogledati predgrupe, a možda i proslaviti rođendan.

Eto, ispada da više neću ići nego ću ići na koncerte. Ovo je samo preliminarno mišljenje, tko zna kako će se odlučivati u datom trenutku, prije samog koncerta. Možda neke večeri propustim, možda dođem na neke druge nego sam ovdje najavio. Vidjet ćemo. Ove godine neće biti nekih izvođača na koje smo već navikli (Rambo, Urban,..) no možda i bolje, da se malo odmorimo od njih.


Vidimo se pod šatorom!


Post je objavljen 26.09.2008. u 10:44 sati.