Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zlo999

Marketing

JUČERAŠNJI OPORAVAK NIJE POMOGAO
Zagrebačka burza iznova plovi u minusu
Rijetke su dionice na domaćoj burzi danas otpočele trgovanje u pozitivi, a Crobex je u prvom satu trgovanja zaronio na minus od 3,57 posto.
Čini se da se nije nastavio jučerašnji optimizam koji je doveo do oporavka Crobex-a na 1 posto pozitive, uz obujam trgovanja od 130 milijuna kuna.
Danas sasvim suprotan početak dana na burzi, koji je donio novo srozavanje dionice HT-a i koja se sada kreće na 255 kuna i u minusu od 1,13 posto, dok Ina stoji na 2.805 kuna što je manje nego jučer za 0,09 posto.
Općem padu vrijednosti koji je počeo jutros na burzi, naslućujući ponedjeljak i zaron Crobex-a od 5,08 posto, izmaknule su dionice Belišća koja je u plusu za 1,65 posto, Maistre s plusom od 1,94 posto ili pak TOZ-a koji je na plusu od 0,31 posto.
Opće obeshrabrenje i panika koja vlada američkim financijskim tržištem iznova se prelijeva na domaće burzovne prilike.
(S.M.)


Trebam li uopće komentirati jučerašnje izjave po novinama da je kriza gotova? Koliko nam to govori o "stručnjacima" koji rade u burzi?

Ah, kad smo već kod toga...

Zapečaćeni kabineti na Ekonomiji
Piše: Tomislav Novak
ZAGREB - Policija je na Ekonomski fakultet stigla oko 8.30 sati. Otišli su najprije u sobu profesora Silvija Orsaga, a nakon toga je dodatni odred policije ušao u tajništvo fakulteta, gdje još vrši pretres.
Inspektori su zapečatili sobe profesora Borisa Siseka i Ivane Mamić Sačer i asistenticama oduzeli ključeve. Privedena je jedna zaposlenica tajništva fakulteta. Očekuje se da će biti još privedenih. Policija je zapečatila prostoriju studentske referade.
Oko 10,15 sati na Ekonomski fakultet došao je novi odred policije, koji se uputio prema dekanatu, gdje ih je primio dekan Darko Tipurić.


Sad nam samo treba "stručnjak" s Prometa koji će nam dokazati da su ljetne gužve na našim cestama bile čista halucinacija...

Usput, što reći na ovo:

Za vrijeme napada u restoranu Gospodarski klub, koji se nalazi u kompleksu Ministarstva, otvarala se izložba na kojoj je bio i ministar Polančec. Napad je trajao pet minuta, a od otprilike dvadesetak svjedoka koji su stajali na terasi iznad parkirališta i promatrali napad, nitko mu nije pomogao.


Radi se o napadu na g. Galinca, no da ponovim najbitniji dio: Napad je trajao pet minuta, a od otprilike dvadesetak svjedoka koji su stajali na terasi iznad parkirališta i promatrali napad, nitko mu nije pomogao.


Polako me postaje strah živjeti u ovom gradu. No, zrnce nade postoji...

Počele kadrovske promjene u policiji nakon brutalnih napada
...
- Ovo su kadrovska rješenja za koja smo sigurni da će pojačati naše organizacijske i timske redove, pogotovo u Zagrebu - kazao je Benko.
No, policijski čelnici nisu objasnili koliko su dobro ranije kadrovirali, s obzirom da je Peran u dvije godine treći načelnik PUZ-a.
Na novinarska pitanja tek su odgovorili kako je postavljanje Ivice Tolušića na čelo PUZ-a bilo privremeno rješenje, a da je ova kadrovska promjena provedena da bi bilo bolje. Tolušić, koji prema neslužbenim informacijama, sinoć nije ni znao da je smijenjen, bit će raspoređen negdje u MUP-u.
Iako je ministar Rončević istaknuo kako nema nikakvog sukoba između njega i Benka te kako iza novih kadrovskih križaljki ne stoje nikakvi drugi motivi (politika, op. a.), malo je onih koji u to uistinu vjeruju.
Jer, zanimljivo je da se nova promjena na čelu zagrebačke policije dogodila jučer nakon napada na Galinca te opetovanih upozorenja premijera Sanadera, koji je čak od Rončevića, čiji je to posao, doduše figurativno, tražio provođenje istraga nakon premlaćivanja.
...


Zlo i naopako sluša: Woke Up This Morning - Nazareth


Post je objavljen 18.09.2008. u 11:40 sati.