Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/elbereth

Marketing

Chapter I. Most precious love

Za početak, da vam kažem…vraćam se u prošlost u svojoj priči i krećem od početka godine jer uskoro ne bude onda Draca i Zabinija, a to bi onda možda značilo i skori kraj Elbereth, a ja to nikako ne želim. Dakle, samo se malo vraćam u prošlost. Na početak šeste godine. No sve ostaje isto. Elberethini roditelji su mrtvi, ona je smrtonoša(jer na pravom početku nije bila), u vezi je s Chrisom(iako nije bila od početka), i još nešto, Chris nije ovdje u ovom početku novi učenik, nego je išao svih godina s njima u školu…a ostalo uglavnom sve ostaje isto, osim što radnju selim na početak Elberethine 6. godine. I da, post je opet malo poduži, no molim vas da ga cijelog pročitate jer sam se jako potrudila. Uhvatila me inspiracija, i to zahvaljujući punom mjesecu koji je bio kad je post pisan… xD



Elbereth i njeno društvo su stigli u Hogwarts prije tjedan dana. Počela je nova školska godina. Njena braća blizanci – Smeagol i Deagol, koji se teško privikavaju na smrt roditelja i crnu magiju, smješteni su u dom plemenitog Salazara Slytherina koji je pohađala cijela obitelj Davis i s majčine i s očeve strane. Elberethini odnosi s njenim prijateljima još su dublji, također…bit će promjene odnosa i sa njenim dečkom – Chrisom, kojeg voli cijelim svojim bićem.

Upravo je ovo ponovni početak moje priče



˝NORRAH!˝ orio se moj glas društvenom prostorijom dok sam dozivala Norru koja je bila u spavaonici.
˝MOLIM!?˝ začula sam njen odgovor na moje dozivanje.
˝Posudiš mi svoje starke? Meni je pukla vezica pa ne mogu svoje obut˝ , odgovorila sam i dalje vičući.
˝Naravno, izvoli˝ , rekla je i bacila ih preko ograde stepenica koje su vodile u spavaonice(barem ja tako zamišljam Slytherinski dom, pa nemojte zamjeriti ako u knjizi nije tako)
˝Um, hvala!˝ doviknula sam joj pokupivši starke s poda.
˝Vi fakat nekog hoćete ubit?˝ upitao je Tony koji je sjedio nedaleko od mene u naslonjaču.
˝Molim?˝ uzvratila sam zbunjenim glasom.
˝Pa tu se derete kroz cijeli dom k'o poludile i onda ona ludara baci te starke odozgo. Mogla je nekog ubiti˝ , pojasnio je Tony svoje pitanje dovršavajući zadaću iz Povijesti magije koju smo imali prvi sat.
˝Ah, misliš na to? Ma to mi tako volimo˝ , nacerila sam se obuvajući i drugu starku na nogu.
˝Što vi tako volite?˝ upitala je Lynn koja se zajedno sa Simmy i Emom spuštala u društvenu.
˝Mah, volimo se dovikivati i bacati si stvari preko ograde, ne?˝
˝Um, valjda˝ , odgovori Evelyn svalivši se u naslonjač.
˝Ell, možeš molim te doći malo na stranu da popričam s tobom nasamo?˝ upitala je Ema vukući me za rukav prema osamljenom kutku društvene.
˝Zar imam izbora?˝ odgovorila sam joj trčkarajući za njom.
˝Pa i ne baš. Nego, slušaj. Reci mi, ima li Tony curu?˝ upitala je i dalje me držeći za rukav.
˝Hm, ne znam. Jednom je zabrijao s Natalyom, al ne znam jel se to pretvorilo u nešto ozbiljnije. Moram ga pitati, zašto?˝
˝Pa samo zato što je on NAJzabavniji, NAJslađi i NAJsexy lik kojeg sam ikad upoznala˝ , odgovorila je ona sklopivši ruke, pogleda uprtog negdje u zelene stropne svjetiljke koje su obasjavale društvenu.
˝Hm, dobro, provjerit ću˝ , odgovorila sam.
˝E hvala ti. Baš si srce˝
˝Da. Nego, Tonkily je sad otišao na doručak pa ja to sve provjerim nakon nastave, oke?˝
˝Oke, i hvala ti!˝ rekla je Ema veselo i snažno me zagrlila da mi je zamalo nestalo zraka u plućima.
˝Um, nema na čemu. Ali mogla bi me sad pustit jer ne mogu disati˝ , rekla sam dahčući. Kad smo se napokon vratile u među društvo, vidjela sam da su ustali i Janna, Natalya i Chris kojem sam naravno pohrlila u zagrljaj.
˝Kako je moj mali dečko?˝ upitala sam zagrlivši ga i izljubivši ga.
˝Dobro˝ , kratko je odgovorio i nasmiješio se.
˝Znate li koji je danas dan?˝ upitala je Lynn držeći svoj raspored u ruci.
˝Naravno. Zašto pitaš?˝ upitala je Simmy uzimjući keks iz zdjelice koja je stajala na malom stoliću.
˝Ah, jebem ti! Imamo Skrb i to zajedno sa Hufflepuffima i još k tome blok sat. Ubit ću se˝ puhnula sam i sjela na stolić.
˝Nemoj se ubiti jer ti još uvijek nisam pokazao ono iznenađenje koje ti trebam pokazati˝ , rekao je Chris i potapšao me po glavi.
˝Ah, da. Kad smo kod toga. Znaš, ne bi ti bilo loše da malo s tim požuriš jer će me ona izludit više s pitanjem što bi moglo biti to iznenađenje˝ , rekla je Natalya s trunkom sarkazma u glasu.
˝Ma sve u svoje vrijeme, nestrpljivo moje˝ , rekao je i poljubio me u obraz.

* * *

Kad smo otišli u Veliku dvoranu na doručak, pogled mi je odmah poletio prema Hufflepuffskom stolu. No nigdje nisam vidjela Lillian. Stoga sam pošla do njihova stola i upitala neku žensku s kojom se ona uvijek družila gdje je Lilly.

˝Zar ne znaš?˝ upitala je djevojka umjesto da mi odgovori na pitanje.
˝Zar ne znam što?˝ zbunjeno sam odvratila.
˝Pa ona je još sinoć pobjegla iz Hogwartsa svojim starcima doma da razjasne neke stvari. Nije znala neke stvari dok je bila preko ljeta kod kuće, a te je stvari sad saznala pa je otišla. Kad sve sredi doma, vratit će se˝ , odgovorila je djevojka jedući svoj doručak.
˝Ah, tako. Pa hvala ti na informaciji˝ , rekla sam, okrenula se i otišla do Slytherinskog stola.
˝I? Gdje je Lilly the Nevolja?˝ upitao je Draco otpivši gutljaj bundevina soka. Inače, on i Zabini su Lillian prozvali Lilly the Nevolja jer bi uvijek napravila neko sranje i uvalila se u nevolju.
˝Lilla je pobjegla svojim starcima doma˝ , rekla sam sjedajući za stol između Simmy i Norre, s kojom provodim svo slobodno vrijeme otkako smo se upoznale zahvaljujući Blondiju.
˝Blondie? A zašto tebe zanima gdje je Lilly?˝ upitao je Tony sumnjičavo.
˝Ma samo pitam. Čovječe, vi odmah sve najgore pomislite!˝ odgovorio je Draco ljutito, a Janna se odmah oglasila, ˝Nemojte mi živcirati moju plavušu˝ , promrsivši mu kosu.
˝Hvala ti Janna˝ , rekao je on i poljubio je.
˝Zar se morate cmakati čak i za doručkom?˝ upitala je Simmy cinično.
˝Pa ako ti smeta, nemoj gledati˝ , odbruiso je Draco i nastavio sa svojim „poslom“.
˝Pa baš da biste se i mogli malo suzdržati. Znamo mi da se vi jako volite no, znate, mogli bi biti malo obzirniji prema nama koji nemamo nikoga˝ , oglasila se i Evelyn koja ovoga jutra nije bila najbolje raspoložena.
˝No dobro…kad vam toliko smeta…˝ , reče Janna odvojivši se napokon od Draca.
˝Znate, mogli bi poslijepodne do Hogsmeada. Vidi kako je divno vrijeme˝ , predložila je Simmy, u namjeri da izbjegne neugodnu situaciju koja bi mogla zavladati za stolom, gledajući kroz prozor u suncem okupan park ispred Hogwartsa.
˝Nije ti to tako loša ideja˝ , složila se Natalya, ˝Tamo po Veprovoj glavi i sličnim mjestima ima zgodnih ljudi˝ , nacerila se.
˝Joj, Nat, ti se nikad nećeš promijeniti˝ , rekla sam ja njoj jer sam se sjetila kako je često mjenjala simpatije još dok smo bili djeca.
˝A šta ćeš? Cura mora poljubiti puno muških usta dok ne pronađe onog pravog˝ , slegnula je ramenima Naty i nasmiješila se.
˝Da, to sigurno˝ , prošaptala je Ema tako da ju Nat nije čula. Njih dvije se baš najbolje i ne slažu jer su zagrijane za istog tipa koji ne zna koju da odabere od njih dvije, pa su njih dvije vodile „rat“, što je bilo ironično jer se s drugim parom blizanki Zaicev – Jannom, Ema savršeno dobro slagala.
˝Oke, znači, poslije nastave idemo do Hogsmeada?˝ upitao je Blaise.
˝Tako je˝ , odgovorila je Simmy ustajući od stola.
˝Da, ali prvo moramo proživit dosadan sat Povijesti magije i još blok sat Skrbi˝ , rekla je Norrah također ustajući od stola.
˝Pa, bolje bi nam bilo da krenemo˝ , ustala sam se od stola i ja pa smo krenuli svako na svoje predavanje.

* * *

Na satu Skrbi i nije bilo tako strašno kako sam mislima da će biti. Dok smo hodali šumom do mjesta gdje ćemo imati nastavu, Simmy, Lynn i ja smo cijelo vrijeme zbijale šale i zajebavale se, i nismo mislile na činjenicu da ostatak našeg društva ima Proricanje ili Stare rune, dok smo mi zapele na ovom predmetu. A ni Hagrid nas nije mogao smiriti pa je nakon nekog vremena odustao.

Kad smo napokon stigli do odredišta, Hagrid nas je poslagao po podu i dao zadatak da napišemo sastav o nekoj grmolikoj životinji. Dok sam ja tako pisala, obratila mi se jedna djevojka koja je sjedila meni s ljeve strane.

˝Sorry što te ometam, no imaš li možda pero? Ja sam svoje negdje zagubila˝ , rekla je šapčući. Kad sam okrenula glavu, djevojka mi se učinila vrlo poznato.
˝Naravno. Izvoli˝ , dala sam joj pero i dalje razmišljajući zašto mi je ona tako poznata.
˝Ah, jesam i ja luda. Nisam se ni predstavila. Ja sam Lucinda Lockhart˝ , rekla je djevojka pružajući ruku da se rukujemo.
˝Drago mi je ja sam Elbereth Davis˝ , predstavila sam se protresavši joj ruku.
˝I hvala ti na peru˝ , rekla je Lucinda.
˝Nema na čemu. Ali samo malo…˝ , prošaptala sam, ˝…rekla si da se prezivaš Lockhart?˝
˝Da, zašto?˝
˝Znači, ti si Lockhartova kći, ne?˝
˝Jesam˝
˝Oh! Znaš, jako su mi se sviđala njegova predavanja one godine kad je bio tu˝ , rekla sam pazeći da me Hagrid ne vidi.
˝Hm, da…Pa, bilo mi je drago. Nadam se da ćemo imati još prilike za razgovor˝ , rekla je Lucinda brzo skrenuvši pogled kad sam spomenula njena oca.

Tko je ta djevojka s kojom si pričala? – Lynn

Napisala mi je poruku Evelyn. Odgovorila sam joj:

Lucinda Lockhart – Ell

Zatim sam opet dobila poruku id Evelyn:

Lucinda Lockhart!? Lockhartova kći? – Lynn

Odgovorila sam joj:

Da, Lockahtova kći. Posudila je pero od mene. Nego, pričat ću vam kasnije jer nas Hagrid sumnjičavo gleda – Ell

* * *

˝Lockhart ima kći koja pohađa Hogwarts?˝ upitao je Tony kad sam im prepričala sve o Lucindi.
˝A što je tu tako čudno?˝ upitala je Simmy.
˝Ma ništa…samo pitam˝ , odgovorio je Tony sa svog mjesta između Natalye i Eme. Još uvijek nije odlučio koju će odabrati, a ja sam ga morala pitati za Emmu. To bi mogao biti kraj druženja sa Nat.

˝Nego Tony. Molim te, dođi malo na stranu. Moram pričati s tobom˝ , rekla sam. Osjetila sam Emine i Natyne poglede na sebi.
˝Da?˝
˝Slušaj. Ovo više ovako ne može. Njih dvije će se poubijati ako uskoro ne odlučiš što ćeš. Zato reci sad meni, jel bilo ono ozbiljno sa Nat kad si je poljubio one večeri kad su stigle u Hogwarts?˝
˝Pa… i ne baš. To sam napravio jer je bila izbezumljena zbog činjenice da joj sestra više nije djevica˝ , odgovorio je Tony češući se po glavi. To je uvijek radio kad je bio nervozan.
˝Aha, znači tako. Onda joj to moraš i reći da se više ne nada nemogućem˝ , rekla sam gledajući ga ravno u oči.
˝Znam, no ne želim je povrijediti. Bi li ti to mogla reći za mene?˝ upitao je.
˝Mislim da je to ipak tvoj zadatak˝ , rekla sam preklopivši ruke.
˝Da, imaš pravo˝ , rekao je i nelagodno pogledao prema Emi i Nat.
˝A Ema? Sviđa li ti se ona?˝
˝Od prvoga trenutka otkako sam je ugledao˝
˝Pa sad stvarno mislim da je pravi trenutak da im to kažeš. Sad ionako idemo do Hogsmeada tako da ćeš imati priliku˝ , rekla sam pogledavši prema društvu. Naty je tada djelovala vrlo sretno. Smijala se na neku Blaiseovu šalu.
˝Imaš pravo. Reći ću im˝ rekao je Tony krenuvši prema društvu.
˝Eh, Tony. Ja uvijek imam pravo˝ , nacerila sam se.

* * *

˝Znaš, jako me brine Natyna reakcija kad joj Tony kaže istinu˝ , rekla je Evelyn dok smo sjedili u nekom novootvorenom kafiću zvanom Zeleni napitak.
˝Da i mene. Mislim, sigurno to neće lako podnjeti˝ , rekla je Simmy otpivši neki napitak koji je naručila.
˝Ah, što je tu je. Naći će si ona nekoga novog˝ , rekla je Janna gledajući kroz prozor na ulicu.
˝Da, snaći će se. Preobljet će to˝ , rekla sam okrenuvši glavu prema ulazu gdje sam vidjela Nessu i Alex u društvu neke plavokose djevojke. Kad sam malo bolje pogledala, skužila sam da je to Lucinda.
˝Bok ljudi!˝ pozdravila je Nessa. Svi prisutni za stolom bezvoljno su odzdravili i nastavili pričati međusobno. Ja sam ustala od stola i glasno se nakašljala, tako da su svi za stolom zašutili i pogledali u mene.

˝Društvo, da vas upoznam. Ovo je Lucinda˝ , rekla sam uhvativši Lucindu za rame.
˝Aha, to je ona sa Skrbi?˝ upitala je Simmy gledajući prema Lucindi.
˝Da to je ona. Eto Lucy to ti je moje društvo. Inače se ne ponaša ovako…ali eto˝ , rekla sam sjedajući na svoje mjesto. Zatim je zavladala grobna tišina. Sve dok Alex nije progovorila.
˝Pa, ljudi. Bilo mi je drago, no mi sad idemo svojim putem˝ , rekla je i uhvatila Nessu i Lucy pod ruku te krenula u smjeru izlaza.
˝Bok, Elby˝ , pozdravila me Lucinda prije nego ih je Alexandra izvukla iz kafića.
˝Elby? Dobar nadimak. Od sada i ja te tako zovem˝ , rekao je Draco da razbije neugodnu šunju.
Odjednom, Chris je ustao od stola i obukao jaknu.
˝Kuda ćeš ti?˝ upitala sam prateći ga pogledom.
˝Idem…moram nešto obaviti˝ , rekao je odsutno.
˝Smije se znati što?˝
˝Ma, nije važno˝ , rekao je i oprostio se od mene jednim kratkim poljupcem.
˝Ljudi, nemojte me čekati. Ja s tim neću biti tako brzo gotov˝ , rekao je u znak pozdrava i izišao iz kafića.
˝B.? Što se s njim događa?˝ upitala sam Zabinija.
˝Otkud da ja znam? Nisam ja taj s kojim on provodi po cijele dane˝ , odgovorio je slijegajući ramenima. U očima sam mu vidjela da mi nešto krije.
˝No, već je kasno. Idemo potražiti Emu, Nat i Tonyja. Što kažete na to?˝ upitala je Simmy da mi odvuče pozornost od situacije koja mi je upravo okupirala mozak.
˝Da, imaš pravo. Idemo˝ , rekla je Janna ustajući od stola. Kad sam izišla iz Napitka vani je puhao hladni vjetar. Noć je već pala i cijeli Hogsmeade je obasjavala mjesečeva svjetlost. Hladni vjetar šibao mi je lice. Nisam marila za hladnoću. Jedina briga mi je bila, zašto je Chris bio tako hladan prema meni danas?

˝Oho, vidi tko nam ide!˝ rekla je Janna upirući prstom u smjeru nekih tamnih silueta koje su nam se približavale.
˝Jesu li to…?˝ upitala je Simmy ne dovršivši rečenicu.
˝Da, jesu. Ema i Tonkyli su zagrljeni…a Naty je…˝ , rekla je Janna.
˝A Nat je…nasmješena?˝ dovršila je Evelyn.
˝Bok, narode! Šta ima?˝ upitala je Natalya kad su se dovoljno približili da bismo ih čuli.
˝Ništa posebno, samo se zabavljamo i još uvijek odmaramo mozgove˝ , našalila se Simmy sa osmjehom od uha do uha. Tada sam shvatila. U tom trenutku, bila sam ljubomorna na njih. Na njin, moje prijatelje. Oni su bili tako sretni. Svi su imali roditelje, ili barem jednog roditelja, ako su imali dečka/curu nisu im ništa tajili. A ja? Moji su roditelji, zahvaljujući McGonagallovoj, sada mrtvi, a moj dečko negdje luta Hogsmeadom i ne želi mi reći gdje je i zašto.

˝Elbereth? Što se s tobom događa?˝ upitala me Lynn nježnim glasom te me tako prenula iz razmišljanja.
˝Ma, samo malo razmišljam˝ , odgovorila sam joj maknivši pramen kose koji mi je pao preko lica.
˝Možemo li ti ikako pomoći?˝ upitala je Simmy.
˝Nažalost ne˝ , rekla sam okrenuvši im leđa jer mi je jedna suza pala niz obraz, no nisam htjela da to oni vide. Nisam im htjela kvariti sreću.
˝Samo da pitam nešto. Ema? Tony? Jeste vi zajedno ili što?˝ upitala sam okrenuvši se prema njima.
˝Pa kako je suditi iz priloženogbit ćemo. Zahvaljujući tebi. No dolučili smo za početak biti samo prijatelji, a kasnije…vidjet ćemo˝ , rekla je Ema, prišla mi i snažno me zagrlila. Uputila sam pogled prema Nat, no ona nije bila ljuta. Bila je okupirana pričanjem o nekom konobaru kojeg je upoznala.
˝Hvala ti Ell, sad znam da zapravo nisam bila zaljubljena u Tonyja nego su to bili samo hormoni˝ , rekla je nasmješeno zaglivši me.
˝Nema na čemu. A sad me ispričajte. Želim biti sama˝ rekla sam okrenuvši se od njih.

Hodala sam popločanom cestom, obasjanom samo mjesečinom. Išla sam prema Vrištavoj daščari, mjestu koje je vezano uz mene s puno uspomena. Tu mi je mama poklonila moju ljubimicu Eowyn, tu sam prvi puta izjavila Chrisu ljubav, tu smo se Draco i ja dok smo bili klinci upoznali sa Simmy, Lynn i Tonyjem dok smo jednom bili u shoppingu sa svojima. Tu smo se prvi puta napili, kad smo bili na drugoj godini.

Ušla sam u dvorište opasano pokidanom žicom. Hodala sam kroz visoku travu koja se lagano njihala u ritmu vjetra. Sjetila sam se da mi je u džepu mp4 pa sam ga izvadila i uključila. Začula sam zvukove jedne od mojih omiljenih pjesama: Talk grupe Coldplay. Ušla sam u Vrištavu daščaru i popela se na vrh, u samo potkrovlje kuće. Tamo sam prvi puta ugledala svoju Eowyn. Na tom sam balkonu prvi put Chrisu izjavila ljubav.

Izišla sam na balkon. Pogledala sam na cestu i ugledala Chrisa kako ulazi u neku kuću, a vrata mu otvara neka žena. Kao pozdrav, vidjela sam da su se zagrlili.
To je bilo to. Kap koja je prelila čašu. Voljela sam ga i dušom i tijelom, a on meni zabija nož u leđa i nalazi se potajno s nekom ženskom? Bilo je gotovo…suze su se sljevale same od sebe. Brzo sam strčala niz stepenice i pojurila prema Hogwartsu.

Za nekih 10-ak minuta ugledala sam njegove osvjetljene velebne kule koje sam toliko voljela. Hogwarts je bio moj drugi dom.
Utrčala sam u predvorje i krenula u smjeru Slytherinskog doma. Izgovorila sam lozinku, utrčala u društvenu i požurila u svoj krevet. Bacila sam se na njega i počela gorko plakati u jastuk. Budući da mi se baterija mp4 playera ispraznila, pjesme su prestale svirati tako da sam jasno čula zvuk otvaranja vrata iako su mi slušalise bile još uvijek u ušima.

˝Ell, što je bilo?˝ upitala me Simmy sjedajući na rub mog kreveta.
˝Vidjela sam ga˝ , rekla sam jecajući.
˝Koga si vidjela?˝
˝Chrisa kako ulazi u stan nekoj ženskoj!˝
˝Ne može biti istina˝ , rekla je Simmy šokirano.
˝Ali je istina. I još su se zagrlili!˝
˝Oh, Ell˝ , rekla je Simmy nekim čudnim glasom i zaglila me. Tako smo bile zagljene dok u spavaonicu nije banula Evelyn.

˝Ell, što se dogodilo?˝ upitala je kad je vidjela moje, suzama i šminkom umrljano, lice.
˝Vidjela je Chrisa sa drugom˝ , odgovorila je Simmy umjesto mene.
˝Kako se samo usuđuje! Gdje si ga vidjela?˝
Ispričala sam joj kako sam se popela na Vrištavu daščaru i kako sam ga vidjela. Ona je ustala bez riječi i izišla iz spavaonice. Meni Simmy nije dala da ustanem i natjerala me da se pokušam smiriti i da zaspem. Nisam imala drugog izobra pa sam je poslušala. Zaspala sam u san bez snova.

* * *

˝Opet ga nema?˝ upitala sam čim sam se spustila u društvenu i vidjela da su prisutni svi osim Chrisa.
˝Nema, imao je posla i morao je otići˝ , odgovorio je Blaise. Opet je imao onaj isti pogled kao da mi nešto krije.
˝Slušaj, Janna i ja idemo do Hogsmeada da ja kupim neki poklon svojoj sestrici i usput da kupimo neke potebštine za Bal, hoćeš s nama?˝ upitala je Lynn.
˝Neću˝ odgovorila sam svalivši se u jedan od naslonjača.
˝Dobro, kako hoćeš˝ , slegnula je Lynn ramenima i otišla s Jannom. Pitala sam se kako mogu otići kad imamo predavanja ujutro, a onda sam se sjetila da danas samo imamo 3. i 4. sat Aritmanciju jer su pripreme za Bal dobrodošlice koji će se održati u subotu.

Opet sam otišla u sobu, da budem sama sa svojim mislima. Opet sam zaspala i spavala dok me netko nije prodrmao.
˝Elby? Budi se i obuci se, trebam te nešto˝ , rekao je Draco. Jedino su me on i Lucinda zvali Elby.
˝Ma što je?˝ upitala sam nervozno.
˝Daj, ne ljuti se. Samo se spremi i dođi u društvenu, u redu?˝
˝Ok, u redu. Dolazim˝ , rekla sam izvlačeći se iz kreveta. Obukla sam traperice i majicu i preko toga neku jaknu, obula patike i sišla u društvenu.
˝I što me trebaš?˝ upitala sam. Vidjela sam da su svi imali osmjeh na licu i da nije bilo muškog djela ekipe, naravno, osim Draca.
˝Dođi sa mnom pa ćeš vidjeti˝ , rekao je misteriozno i povukao me za jaknu. Koračala sam kroz park Hogwarsta do starog hrasta koje je bilo moje i Chrisovo mjesto.
˝Što ćemo ovdje?˝
˝Čekaj, nešto sam zaboravio. Vratim se ja odmah, a ti tu sjedni i čekaj˝ , rekao je Draco i nestao negdje iza nekog drveta. Sjela sam na klupu i promatrala staklemu površinu jezera koje je resilo Hogwartski park. Iza sebe zam začula nečije korake i okrenula glavu. Ugledala sam Njegovu kosu prošaranu plavim pramenovima koju sam toliko voljela, ugledala sam Njegove zelene oči koje sam toliko obožavala, ugledala sam Njegove usne koje sam toliko željela.

˝Oh, ti si? Jesi vidio negdje Blondija?˝ upitala sam skrenuvši pogled jer me bolila duša dok sam ga gledala.
˝Jesam i pozdravlja te. Poručuje ti da neće još skoro doći˝ , rekao je sjednuvši pored mene.
˝Ah, tako˝ , rekla sam bezvoljno pogleda uprtog u jezero.
˝Elbereth, slušaj…˝ , počeo je Chris govoriti.
˝Zašto? ˝ , upitala sam i ne pogledavši prema njemu.
˝Samo me slušaj i nemoj me prekidati˝ , rekao je stavivši svoju ruku na moju. Nisam imala snage maknuti je.
˝Sve sam saznao. Želim da znaš da te ja nikada ne bih, niti ću te ikada prevariti. Odakle ti je to palo na pamet?˝ upitao je gledajući u moje lice iz profila jer još uvijek nisam pogledala prema njemu. Zaustila sam da nešto odgovorim no on mi je okrenuo glavu i stavio prst na usta da šutim.
˝Ššš, samo me slušaj. Ta žena s kojom si me vidjela, ona ti je nečakinja moje stare i insrtuktorica je. Insruktorica plesa. Išao sam kod nje iz jednog jedinog razloga, a taj je da me nauči plesati do Bala koji je u subotu. Dobro znam koliko ti voliš plesati i kako dobro plešeš, pa te nisam htio razočarati u subotu činjenicom da ja nemam pojma o tome. Zato sam išao tamo. Ako mi ne vjeruješ, možeš pitati i mog brata i Jannu i Lynn koje su došle tamo optužiti me da te varam˝ , rekao je gledajući mi ravno u oči.
˝Ali kako…kako ću znati da mi i oni ne lažu?˝
˝Zato što iz Evelyninih usta nikad nije izišla ni jedna laž, a Janna i Blaise nemaju ti razloga lagati˝ , rekao je on. Vjerojatno je imao pravo.
˝Da, ali svejedno. Zašto mi nisi jednostavno rekao da ne znaš plesati, uostalom, mogao te i Tony naučiti˝ , rekla sam tvrdoglavo.
˝Mogao je, no ja sam s tečajem počeo još preko ljeta, a Tony živi na drugom kraju Engleske pa mi nije bio baš najbliži izbor. Uostalom, ona živi gdje i ja, samo preko puta ceste, a ovdje povremeno dolazi jer će otvoriti plesnu školu. A zašto ti nisam rekao? Pa jednostavno zato što sam mislio da ćeš prekinuti sa mnom jer…ni sam ne znam iz kojeg razloga. No, molim te, oprosti mi˝ , rekao je pogleda uprtog u moje oči. Zelenilo njegovih očiju kao da me hipnotiziralo. Kako sam samo glupa bila? pomislila sam.
˝U redu, opraštam ti˝ rekla sam. Vjerovala sam mu, govorio je istinu. Jer vjerojatno ne bi mogao lagati i gledati mi u oči.
˝Moj Bože, kako sam samo glupa bila!˝ rekla sam nasmijavši se.
˝Ne znam kako ti je samo palo na pamet da te varam?˝ upitao je Chris približivši mi se.
˝Ne znam ni sama, ali jednu stvar znam. Volim te i ne želim te više nikada pustiti˝ , rekla sam snažno ga zaglivši. Poljubio me. Falilo mi je to u ova dva dana. No ovaj poljubac je trajao puno, puno duže od svih ostalih do sada…

Eto ga…samo da znate, ovaj post je u Wordu dugačak točno 8 i pol stranica. Skoro pa i 9. Nadam se da ste ga cijelog pročitali jer sam se stvarno trudila da ga što bolje napišem. Nije cijeli o temi ljubavi između Chrisa i Elbereth tako da za sada dobro održavam svoje obećanje Uhvatio me val inspiracije pa sam se sad malo ispuhala…hehe. A sad, želim iskrene komentare
i da...za sve koje zanima, otvorila sam još jedan blog...pa navratite ak vas zanima

KLIK KLIK KLIK

Sve vas ljubim,
PoZz!


Post je objavljen 15.09.2008. u 19:05 sati.