Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minizrkzamet98

Marketing

13. UMAG OPEN U MINI RUKOMETU

5.9.2008: 13. UMAG OPEN U MINI RUKOMETU
Ženski rukometni klub Umag poslao je pozive klubovima u Hrvatskoj i susjednim državama..

Rukometna sezona mini rukometa započinje zadnje subote i nedjelje ovoga mjeseca, odnosno 27. IX.(djevojčice), a 28. IX.(dječaci). Ove sezone nastupaju najmlađi rukometaši,koji su rođeni: 1998,99 i 2000.godište i mlađi. Turniri se održavaju u novoj školskoj sportskoj dvorani, a početak je oba dana u 9. sati i igra se istovremeno na tri igrališta. Najuspješnije momčadi na posljednjem turniru su bile iz Karlovca, Dugog Sela, Izole(Slo) i Umaga. Mini rukomet postaje sve pristupačnija igra kod najmlađih.

Nadnevak turnira pomaknut je od uobičajenog nadnevka za još sedam dana, t.j. na kraju mjeseca rujna,kako bi svi imali više vremena za okupljanje, pripremanje i prijavljivanje svojih sastava za tradicionalni 13.
UMAG OPEN. Iz Naslova je uočljivo da je taj turnir pokrenut u čast osvajanja ZLATNE OLIMPIJSKE MEDALJE U RUKOMETU na Olimpijadi u ATLANTI.

Kroz sve te godine u mjesecu rujnu u Umagu se okupljaju najmlađi rukometaši-ice. Na taj način okupljanjem i nastupanjem u ISTRI, započinje zvanično takmičarska sezona u našim županijama, a posebno je za istaći okupljanje i nastupanje najmlađe kategorije od osam godina (2000 godište).

Organizator usprkos svim poteškoćama i mnogobrojnih turnira po našoj domovini, očekuje zadovoljavajući broj prijava.


Autor: Juraj Radovčić

Prepisano sa Hrvatskog rukometnog portala



Post je objavljen 08.09.2008. u 22:21 sati.