Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mtbplanet

Marketing

4. BICIKLIJADA SUBOTINA

13.09.2008.g. u 15:00h

Turistička zajednica grada Buzeta uz logističku podršku Biciklističkog kluba Buzet po 4 puta u sklopu Buzetskih dana i gradske fešte organizira rekreativnu biciklijadu pod nazivom „Subotina 2008“.
Za ovogodišnju biciklijadu odlučili smo odabrati novu, jednostavniju, ali istovremeno ništa manje zanimljivu dionicu koja prolazi uz rijeke Bračanu i Mirnu na budućoj rekreativno turističko biciklističkoj stazi, a sve kako bi potaknuli i ohrabrili što veći broj rekreativaca, i omasovili broj sudionika narednih biciklijada. Cilj nam je ovaj put približiti se brojci od 100 biciklista.
Uz ovu “laganiju” varijantu biciklijade naći će se dodatak i za one zahtjevnije bajkere.

INFO: bk.buzet@gmail.com,TZ Buzet ili na našem forumu.
tel. 091/528 3028-darko , 091/5777411-zico

Subotina 13.09.2008.g. u 15:00h Okupljanje i Start ispred Vatrogasnog doma u Buzetu (Sveti Ivan, Nasuprot pivovare) Trasa biciklijade: Vatrogasci-Most-Fontana-Franečići-Irsa-Sv.Duh-Mažinjica-Škuljari-Opatija-Minjera(Rušnjak)-Most-Vodovod (uz Mirnu)-Vatrogasci. Dužina trase: oko 22km. Podloga: 50% -asfalt, 50% -makadam, zemljani putevi. Težina: Lagana, sa minimalnom visinskom razlikom, najvećim dijelom je ravna dionica, sadrži samo jedan blagi uspon (Irsa-Sv.Duh) Predviđeno vrijeme vožnje: sa uključenim stajanjem za okrijepu- 1h30min -Za one zahtjevnije (iskusnije) nakon 12-tog km predviđeno je razdvajanje na dužu i kraću stazu, gdje će se dio biciklista od mjesta Rušnjak (prelazi se Mirna preko montažnog mostića) početi vraćati uz rijeku Mirnu u smjeru Buzeta, dok će ostali koji su odabrali dužu dionicu nastaviti uz Mirnu u smjeru Istarskih Toplica, gdje slijedi prvi veći uspon za Sirotiće i Sovinjska brda, nešto asfalta do Sovinjskog polja, te drugi, lakši uspon šumskom cestom do naselja Čela, nakon koje napokon dolazi zasluženi šlag na kraju za ljubitelje off road spusta sa završetkom kraj tvornice Cimos. Dužina trase: 27km Podloga: 30% - asfalt, 70% zemljani,šumski,makadamski putevi Težina: Srednje zahtjevna. (Organizator zadržava pravo procjene o sudjelovanju pojedinog biciklista na ovoj dionici) Predviđeno vrijeme vožnje: 2,5h -Organizator će procijeniti dali je netko dovoljno fizički spreman za vožnju na dužoj dionici zbog prilično zahtjevnije konfiguracije terena, u odnosu na kraću stazu, te će ukoliko to bude bilo potrebno preporučiti nastavak na kraćoj dionici biciklijade. -Za sve sudionike biti će osiguran ručak, te 1-2 okrijepne stanice na trasi biciklijade. U pratnji će biti službeno klupsko vozilo. -Mole se svi sudionici da se na dan održavanja biciklijade pridržavaju uputa organizatora prvenstveno zbog dijela trase koja prolazi po javnim prometnicama (Mažinjica-Škuljari). -Preporuča se upotreba zaštitne kacige, rezervna zračnica i dobra volja. Za prvih 100 prijavljenih osigurane su promotivne majice biciklijade. Posebna zanimljivost je ta što se sve odvija usred tartufarske sezone, tako da će se sigurno moći naići na nekog tartufara u akciji. A kako je Buzet poznat kao Grad Tartufa, Bire i Vode uz pomoć naših sponzora na meniju je kaj drugo nego domaći fuži s tartufima. Kotizacija: 0 (nula) kn


Post je objavljen 06.09.2008. u 21:18 sati.