Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zuzayok

Marketing

Starost i ditinjstvoJedan od ovih dana,kolone nepregledne,mora se proc,strpljivo cekat i milit metar po metar.
Nije ni to lose ponekad. Kad ne zuris, primjetis ,sjetis se, nasmijes.....
Kad sam ga ugledala kako vadi skoljke za jesku pomislila san :
-" Lipo li je biti star ili dite. Bas te briga ko ce sta rec."


Image and video hosting by TinyPic


-"Vrag ti sricu odnija, cili si se smocija. Oli je meni lako po ovoj vrucini robu prat i sunpesavat."
Da ga tako ne doceka kad dodje doma,on se na vrime sitija skinit u mudante i bas ga briga sta ce njegova pojava u mudantama slikom obic Europu. Nisan ga samo ja slikavala,bilo je tu pripadnika EU i sire.Image and video hosting by TinyPicBarba moj, puno zdravlja i srice i ti nama i dogodine vadija jesku u mudantama.
Mogla ti je baba kupit za dogodine koje mudante u boji, nesto rigasto, veselo, bas te briga sta ce svit rec.Image and video hosting by TinyPicSitila san se moga dide Pere. Svaku nedilju se spusta iz sela do moje kuce ,setnja od par kilometri i dosa bi u mene zvat svoju cer koja zivi u Puli. Dida je bija obziran i stedljiv covik. Bilo mi je cudno da on tako,trosi impulse bez da ponudi refundaciju. Ne bi mu ni uzela,ali uvik je nudija.Zna je nudit za ukrcat benzinu mi ako bi ga vodila doma,a za telefon nista. Ali jedne nedilje se iskristaliziralo zasto.
Kaze meni moj dida da ja iman telefon bez zice. Ako je bez zice ,nema ni potrosnje.
U to doba vec je slabije i vidija. Kad bi usa u kucu s onog svitla izvanka, tribalo mu je vrimena da se navikne na svitlo u kuci. Drza bi se za zidove hodnika i polako dosa do kuzine.
Pitala san ga ima li ocale.
Ima,ima ih on doma.
Pa sta ih ne nosis dida?
Dosa je drugu nedilju, cujen ga ,penje se sklama i izadjen vanka. Kad ono na glavi ocale sa crnin staklima,za sunce. Nije vidija ni skalama se popet. Pitan se jos dan danas kako je uopce stiga do moje kuce. Poslusa je on svoju unuku,stavija ocale,ali nisan mu rekla koje.
Nedugo nakon toga, oslipija je skroz. Nije vise dolazija nediljon. Sta je doma. S 88 se penja po maslinama. Kad je oslipija ima je 90. Ali je ima jaku zelju za zivoton. Osjeca je kraj i plasija se.
Tija je jos malo pozivit,pa je reka jedan dan mome ocu:
-"Evo ti pedest kuna,uplati mi misu da dozivin sto."
-"Cale moj, za dozivit sto misa puno vise kosta."
Nije da vise, bija je stedljiv.
Umra je s 92.Post je objavljen 01.09.2008. u 21:59 sati.