Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/akst

Marketing

10:10

Otvaram vrata svog auta, uzimam torbu sa suprotnog sjedišta i eto me. Ispred ulaza palete knjiga i nadobudni adolescenti sa svojim komentarima. Danas je postala tragedija čim se malo ljepše obučeš. Pobogu, idem na razgovor za posao! Ne idem čistiti svinjac..."govorio sam u sebi prolazivši pored njih ni ne pogledavši ih. Onako kako ja to već i radim. Naviknut sam na seljaštvo.

U redu (!) je stajalo bar 6 (čitaj - šest) kandidata, sve od reda žene kao da sam ih pokupio s kavice iz grada. Nezamislivo mi je vidjeti osobu na razgovoru za posao u majičici. Da sam ja ravnatelj, dobile bi minus ko kuća velik. Jasno da su me značajno pogledale. Pored njih sam stršao poput mliječnoputog njemačkog turista usred džamije okružen muslimanima umotanima u metre tkanina koje prekrivaju sve (pa i više od toga).

Za očekivati je da će termin kasniti, kao što i je. Pola sata poslije dođoh na red. Mrzim kašnjenje. Ako ste me naručili, onda izvolite se držati rasporeda. Neprofesionalno, ali ajd, preživjet ću. Neki bi se začudili kak sam smiren. Ekipa oko mene se sva zbližila a mene laganini ignoriraju. Previše sam drugačiji od njih da bih im bio prihvatljiv za neobvezan razgovor. Ili se zapravo boje konkurencije? hm. Mora da je stvar u odijelu.

Još jedna žena u nizu stiže, ali ovaj puta s pratnjom djelatnice škole. Vidno razdragana. Presjekla mi je misli hitro kao potez sabljom na olimpijskom turniru, oštrinom najoštrijeg samurajskog mača. Nije bilo krvi (ovog puta). Nosila se kao da je već dobila posao dok je njezina kolegica okolo šarala po školi pozdravljajući svoje kolege. Jasno je kao dren što će se ovdje zbiti.

Unatoč svemu, razgovor je prošao odlično. Nije me pitao ni s kime živim, niti pušim li, niti imam li izvanbračne djece. Iznosio sam svoja mišljenja i stavove o radu i nastavi kako smatram da je najbolje. Reče mi da mu se sviđaju učitelji poput mene; da sam jezičar, odmah bih dobio ugovor na stol.

Neka, nema veze. Čekam. Naslučujući što će mi reći kada me ponovno nazovu. Ako uopće nazovu.

Post je objavljen 26.08.2008. u 11:48 sati.