Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/masterguitar

Marketing

.: Koja je gitara najbolja? :.

Stalno se postavlja pitanje o tome koja je gitara najbolja. Mozda Gibson? Ili Fender? Ili neka druga? Ljudi misle da ce, ako imaju bolju gitaru i bolje svirati. Ja se s time ne bi slozio. Vjestina i kvaliteta sviranja dolazi vjezbom. Dobra gitara ili dobro pojacalo s efektima vam moze samo poboljsati sound. No sad vec skrecem s teme.
Svako malo mozete na internetu naletjeti na to pitanje: "Koja je gitara najbolja?". Odgovori se ne razlikuju mnogo. Uvijek je to Fender, Gibson... Mozda se ponegdje naide na Ibaneza... i Line6-a....


Fender ili Gibson?

Ajmo za usporedbu uzeti Gibsona i Fendera. S jedne strane imamo Fendera, vjerovatno vodecu marku u svijetu s dugogodisnjom tradicijom i prepoznatljivim dizajnom. S druge strane imamo Gibsona cija tvrtka bez prestanka proizvodi instrumente jos od daleke 1902. godine i koji je svojim Les Paulom postigao svjetsku slavu. S Fenderom, koji se, inace radi od johe i jasena i na kojem su svirali umjetnici poput Hendrixa, Knopflera, Claptona i Maidena, mozete svirati bas sve, od rocka i metala do jazza i bluesa, ovisno o modelu koji imate, Jazzmaster, Jaguar, Mustang ili Strat. Ili pak neki drugi. Sto se pak tice Gibsona,on je napravljen od mahagonija, a vrat mu je izraden od javora, takoder ima jako kvalitetno tijelo., kao i Fender. Na Gibsonu su takoder svirale face kao sto su Jimi Page, Slash, Jeff Healey, Angus Young i jos neki, no Gibson nije bas za sve vrste glazbe, zapravo nije za zesce zanrove kao sto je metal jer svojim instancanim, svijetlim i cistim zvukom vise vuce na klasican rock.
Tako da, kad se sve zbroji i oduzme, zapravo i nema neke razlike u kvaliteti izmedu Fendera i Gibsona. Razlika je samo u ukusima.
S Fenderom mozete svirati sve zivo, dok je Gibson stvar elegancije.
Moj izbor? Uvijek Fender.


Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 25.08.2008. u 20:06 sati.