Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/linkinpark4ever4ever

Marketing

Prodor u uspjeh



Linkin Park-ov album koji je prodan u više od 20 miliona primjeraka24. oktobra 2000., Linkin Park je izdao svoj prvi album Hybrid Theory, u SAD-u. Nekoliko pjesama je bilo snimljeno kao demo snimke za Hybrid Theory, ali je nepoznato hoće li pjesme ikada biti izdane kao službeni B-side ili ne. Prvi single je bio „One Step Closer“.

Bend je izveo svoj prvi koncert 17. decembra 2000. kao dio KROQ-ovog Radio Almost Acoustic Christmas koncerata. Shinoda je napisao novu pjesmu pod nazivom „My December“ kao povod. Pjesma je bila izdana kao B-side na singlu One Step Closer i na nekoliko verzija Hybrid Theory-a koji su bili izdani internacionalno. Kasnije se ta pjesma našla na Božićnom albumu izdanom od KROQ DJ-eva Kevina i Beana.

Rano 2001. godine, Farrell se pridružio bendu i bend je izdao drugi single, pod nazivom „Crawling“ i donio je bendu nagradu Grammy Awarda za „Best Hard Rock Performance“ u 2002. godini. Bend je krenuo na svoju prvu turneju ikada, to je bila Ozzfest, s drugim bendovima kao što su Black Sabbath, Marilyn Manson, Slipknot, i Zakk Wyldeov Black Label Society. Sredinom 2001. bend je izdao svoj treći single „In The End“ (Izdan je u dva dijela „In The End Pt.1“ i „In The End Pt. 2“, te je još izdan i DVD „In The End DVD“). Pjesma „In The End“ se dokazala kao bendov najveći hit 2001. Direktori videa za pjesmu „In The End“ su bili Nathan „Karma“ Cox i Hahn, spot je izgledao tako da je bend svirao po kiši na vrhu jednog velikog spomenika.

21. oktobra 2001. bend je izdao svoj prvi DVD humorističnog naziva Frat Party at the Pankake Festival. DVD sadrži sve njihove spotove iz albuma Hybrid Theory, dokumentarce o Hybrid Theory turneji, Chester-ove tetovaže, Mike-ove i Joe-ove crteže i slike, te skrivene sadržaje.

Istog mjeseca, prijateljica benda, Jessica Bardas, sugerirala je bendu da formiraju fan club. Bendu se svidjela zamisao, i tako je nastao Linkin Park Underground (LPU). Članovi svake godine dobivaju pakete prilikom učlanjenja u klub, u paketu je uključeno: majica kratkih rukava s natpisom Linkin Park Underground, trzalice, sličice, pismo od benda, članska iskaznica, cd, posteri. Prvi cd je bio preinačen Hybrid Theory EP, s drugom slikom.

Početkom 2002. bend je započeo svoju samostalnu turneju nazvanu Projekt Revolution. Tokom turneje Mike i Joe su zajedno s The X-Ecutionersima odsvirali pjesmu „It's Going Down“. Nedugo nakon povratka s turneje bend se vratio u studio prvi put od kako su izdali svoj prvi album Hybrid Theory. Nakon što su dobili nekoliko remikseva svojih pjesama, Mike je odlučio izdati remiks album. Mike je na početku htio napraviti samo nekoliko remixeva i izdati EP, no zahvaljujući podršci svojih članova grupe (osobito Brada i Joea), Mike je odlučio ići korak dalje.


Post je objavljen 15.08.2008. u 14:29 sati.