Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chipmunktin

Marketing

Dobio tam dudu!

Pavam, ne pavam, pavam, ne pavam, dudam, pavam, pavam, pakam... dudam, pavam, ne pavam...

Evo opet ja, Tin. Ovaj put diktiram mami. Ona je preumorna da bi mislila, a ja još uvijek ne mogu tipkati. Mama i tata stalno viču: „gle kako nam mali raste“, a meni samo glava raste, kako mi se čini.

E da, danas su mi prvi puta uvalili dudu.

Iako se moja mama uporno (puna tri tjedna mog života) protivila dudi – kao: „rano je, još je mali, bojim se da ne poremetimo dojenje“ i sl. - danas je ipak odustala. Uvalila mi dudu. Ja pljunuo, ona opet uvalila. Ja pljunuo pa udrio pakat, a ona odlučnije uvalila. Ja zaspo. Onda se nakon pet minuta probudio jer mi je ispala duda i udri pakat, a mama mi je opet uvalila, ali sad ne pavam nego buljim i dudam. Šta ću.

Moram vam malo detaljnije objasniti ovaj naslov bloga i zašto mene danas snađe duda.

Papat i pavat ili papat pa pavat, pitanje je sad.

Naime, meni pavat odlično ide uz papat. Zato moja mama, kad je netko nazove telefonom, a ona se javi jer u tom trenutku ja ne pakam, uglavnom kaže: „evo visi na sisi“.

Ja tako vooooooooolim tu moju siku. I jednu i drugu. I stalno pakam i cuclam prstiće kao da bi papo samo da dobijem siku. I onda ja sikim i pavam. Ustvari, ja ćopim siku, ono hammm!, i dva-tri puta povučem jer ustvari nisam gladan. Sikio sam prije petnaest minuta pola sata pa mi je mama uzela siku, a ja udrio pakat. Pa me ona nunala, pričala mi, tepala, presvukla me (jer sam u međuvremenu i kako). I onda se mama uplaši da sam ja još malkice gladan, pa mi da siku. I ja dva-tri puta povučem pa pavam.

Pavam ja tako k'o pravi. A mama... Štipne za uho, pa ja papam malo i opet pavam. A ona za obraščić. Ja opet malo papam pa pavam i pavam, a sika mi u ustima. Pa ona izvuče siku, a ja udri pakat, mada sam do tada čvrsto pavao na siki. Pa ona opet da siku, a ja dva-tri puta povučem i pavam. Onda ona opet izvuče siku, a ja udri pakat.

Uopće ne znam kako me ta mama ne kuži. Pa ženo Božja, ne možeš mi uzet siku dok ja pavam. Al' ona onda kaže tati: „mali zeza“, i uzme mi siku tako brzo da se ja ne uspijem ni probuditi. Malo me nuna i brzo stavi u krevetić. I onda šuška, pjeva mi stalno onog glupog Zeku i potočića kojeg su mi pjevali još dok sam bio u stomaku. (O da samo znaju koliko loše pjevaju, uopće nemaju sluha. Morat ću im jednom reći.)

Ljulja mene mama moja, a ja se od toga svega samo razbudim i pakam. Pa papam svoje prste (što mi mama isto ne da) sve dok ne posustane i ne da mi siku.

E, i tako su mi starci danas uvalili dudu varalicu. Nemam pojma šta im je. Ej, ljudi, šta se radi s dudom? Nije to sika, ništa ne curi, nema mlijeka, ne mogu papat, a ni pavanje mi s njom ne ide najbolje.

Idem ja najbolje opet pakat.

--Tin


Post je objavljen 06.08.2008. u 21:08 sati.