Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shakifanfull

Marketing

Vjerojatno svi već znate za Rock In Rio (to pogledajte u boksu jer je već dosta stara vijest, pa je neću pisati).

Shakira i bivši bassist grupe Pink Floyd spremni su izdvojiti više od 15 miljuna dolara u kupnju ovog otoka.
Realizacija projekta počela je već prošle godine.
Otok se zove Bon Cay i trebao bi imati veliki hotel s 5 zvijezdica,luksuzne apartmane te također jednu školu umjetnosti. Projektu će pripomoći i Alejandro Sanz i Miguel Bose.
Izgleda da će otok imati sve potrebno za inspiraciju ovih umjetnika.
"To je projekt vezan za umjetnost i kulturu od imovine spekulacije. Otok će biti kao jedan od eksplozije osjetila."-rekao je biznismen Alberto Rubinstein.
Izgradnja kompleksa započela je sredinom 2007. i očekuje se da u par godina glazenici koji budu htjeli moći će rezrvirati svoje mjesto u njemu.

Photobucket




Časopis ELENCO se vraća, a Shakiru su izabrali za njihovo prvo izdanje.

Proveli su zadnja 3 mjeseca sa Shakirom, prvo su dobili 5 pitanja preko interneta, zatim su proveli pola sata pričanja preko telefona s njom, a zatim je slijedio osobni intervju. Prvo na Bahamima, zatim Miamiu i napokon tijekom Rock In Rio Madrid.

Naslovnica:
g

+ novi photoshoot
jfjkds


Shakira je dala prilično veliki intervju za novi br. Elenco magazina. Pa evo ga:



Bili smo jedan tjedan sa Shakirom u Madridu i dala nam intervju o svom životu. Shakira nam je otvorila srce 2 i pol sata.
U intervjuu je bilo puno smijeha. Bili su i međunarodni umjetnoci koji su potvrdili da je Shakira žena bez maske. Shakira je otvorila svoje srce


ŠTO JE SA DJEVOJKOM KOJA JE VEĆ 4GOD. TAKO SLOŽENA?
-Mnogo. Ja sam žena od 31 godina koja i dalje ne može propustiti niti jedan nastavak Harry-a Potter-a. I svaku knjigu pročitam da ne propustim nastavak.
Ja sam jedan zazidan most u svijetu mojih mašta i uspomena. I tamo sam u snu.Osjećam se ponekad kao djevojka od 8 godina, ali uz odgovornost za ženu od 31 godina.



ŠTO TI JE DOŠLO U GLAVU KADA SI SAZNALA SU TVOJI RODITELJI UZELI PARK Suri Salcedo U BARRANQUILLI?
-Dan u kojoj sam upoznala financijske krize.Moj tata i moja mama su izgubili posao. Imala sam oko 7,8 godina i bila sam jako frustrirana jer sam shvatila da moj život nije ravnopravan.
Zato su mi oni u parku Suri Salcedo pokazali da je stvarnost puno teža. Vidjela sam da konzumiranje droga ostavlja veliki utjecaj, djeca su gladna i napuštena.
Zato sam sa svojih 18 godina odlučila osnovati udrugu Pies Descalzos. I kako su godine prolazile, broj siromašnih u Kolumbiji je porastao.
Emmi Marie sam predložila da dam veću podršku djecu tako da pridonosim ono što je zarađeno mojom prrezentacijom (Koncertom),
A ona je napravila jedan besprijekoran rad, koji objašnjava zašto ju volimi ja joj se divim.
Za mene, to je vrlo važno kako biste saznali što se događa sa svakim od te djece,jer znam, znam njihova imena i njihove priče. Oni su postali bitni za moj život
, nešto o čemu gotovo ovisim... Zato preporučujem svima koji mogu, u okviru svojih mogućnosti, da pomogne djetetu.



ŠTO VAS PODSJEĆA NA TU DJECU?

- Postoje mnoge priče tako da me rasplaču od radosti. Kao što je jedan anđel ,dijete koje je radilo na tržištu,u Bogoti.
Mi smo znali njegovog oca i dao je obećanje kako ce ga u jednoj od naših škola njegovati.
Jer je temelj ne samo graditi škole i dostupno obrazovanje, također bi trebali razvijati psihološki dijete, a posebno je važna i hrana.
A dijete ne može naučiti praznog želudca.A kada se nudi jelo, hrana za dijete, otac se osjeća više uvjeren da bi mu dijete trebalo ići u školu umjesto da radi.
To dijete, više ne radi danas, on je studirao i sve ide dobro. Kada smo počeli raditi u Chocóu, djeca ne znaju čak ni okus mesa. Danas mi nemamo pothranjeni djece u našim školama.
Za neke, zbog stanja u kojem su se vratili, neishranjeni su, zbog rada. To je slučaj sa Wilsonom, koji više neće rasti, ili Forley, koji je u invalidskim kolicima, ali je nenadmašiv, te je prvi u svojoj klasi.


A ZVIJEZDE UČENIKA?
-Héctor Horacio, koji je osvojio 14 u testovima, Jorge Tadeo Lozano, studirao biologiju.
u svemu tome je da je ovo dijete, koje je ostavljalo vrlo dramatično i ekstremno siromaštvo, u učenju je profesionalan te i rad u školi.
Kada smo ponuditi priliku u nepovoljnoj situaciji dijeteta, lomimo ga iz zatvorenoga kruga siromaštva, ali mu dajemo alate kako bise zajednica osjećala više inspiriranom. Inspiracija je prenosiva.


(e sad ovaj dio... grrrr... nije mi baš lego, ovo je inače prevedeno googleom pa valjda znate na kaj se misli, jer ne znam kak da napišem. Ne zanm kaj je ovo Jao,lol)

....Ovo je samo dio tvog socijalnog rada, a drugi je temelj Jao i njegovi koncerti ...

-Ovi koncerti su donijeli zajedno 400 000 ljudi.Što je bolje od 30 umjetnika na pozornici koji su se okupili oko istog razloga? Mismo tu da ujedinimo naš glas i koristimo ga za one koji ga
ne mogu koristit. U Latinskoj Americi, ni vlasti, ni privatni sektor ne ulaže u zdravlje djece u dobi od 0 do 5god., koji su u kritičnom stadiju, od ove godine tijekom koje je njihov mozak formiran.
Ako dojenčad ne stimuliraju dovoljno, a zatim će biti ograničen kako bi naučili i, kasnije, ograničeni su na dostojanstven rad.koji je potreban da bi se investicija držala, da je kompromis
nekoliko poduzetnika kao što su Carlos Slim i Howard Buffet. Ideja je da se objavi prije kraja veći kompromis s vladama. Sada će se vlada samo morati držati svojih obveza,
smanjenju nejednakosti u razvoju i pružanju stimulacija. Sve ovo čini mi malo strašno, jer znam da su to velika očekivanja
i mi nismo politička mašinerija, alismo ujedinjeni umjetnici koji žele mobilizirati društvo.


KOLIKO IH JE PRIKUPLJENO?
-Važno je imati na umu da prihodima ne upravlja Jao. Mi smo samo sredstvo mobilizacije. Onih 200 milijuna dolara biti će uloženi na poduzetnike koji će sami ulagati u zaklade ( kroz niz zaklada koje već postoje.)

NE OSJEĆAM LI TO MALO MAJKU SVIM TIM DJECAMA?
-Da, jasno je da da. Osjećam kao da sam posvojila 5.000 djece i da će ih u 2009 biti 6.500 jeer je završila gradnja škole u Barranquilli.
Ovo je prilika koju mi je život pružio. Na tome sam mu zahvalna jer me čini jako sretnom.


(hmmm opet sam zapela)

Ona popunjava tako mnogo više nego da ste ili da se u jednoj sceni?

-One su dvije odvojene stvari.Bila sam dovoljno sretna da živim od onog što pjevam, što mislim i što vjerujem, i ovo je sjajan osjećaj da se na
sceni uspostavim vezu s toliko ljudi, miljonima i miljonima koji se tako lako nalaze u mojim pjesmama.Tijekom OF turneje jedan od najupečatnjivijih trenutaka su zvukovi klarineta i kada ja povičem
"Barranquila tako se pleše!!" I to ponavljam bili oni iz švicarske, arapi, amerikanci ili njemci.
Kada sam s ovom djecom i vidim njihov napredak i vidim priliku da budu obrazovani i da se transformira brzina života,
mislim da će sutra biti produktivni elementi društva i da shvate svoje snove i postignu il kao što sam postigla svoje... To je ogromna radost!


PRIPREMAŠ LI SE I TI POSTATI MAJKA?
- ( smijeh ).Ne znam. Nije slučajnost da je beba na oba covera moja zadnja dva albuma. Naravno tu je u meni glas koji govorri "Zar već imati sina?" To je nešto što mislim da se može dogoditi za trenutak
Moja najveća preokupacija sutih 5.00 djece i izdati sljedeći album, (sad opet ovo ne kužim)iako još uvijek nije njegov ultrazvuk, nadamo se da je to zdrav fetus. Nadajmo se da ima deset prstiju i stopala.


DA LI SE POTREBNO UDATI AKO JE BEBA ROĐENA?
-Ne razmišljam (smijeh ). Postoji jedan aspekt u braku da me prestraši i ja ću vam priznati: Antonio i ja smo zajedno dugo vremena (osam godina). Ali brak mi se čini strašan zato što se čini više romantičnan, biti ću vječna zaručnica.
. Postoji nešto kada ste par, ali niste u braku da hranite želju. zašto popraviti ono što nije oštećeno, zašto dirati dirati?


ALI MNOGI INZISTIRAJU NA TOME DA SE OŽENE....
-udat ću se , razvest ću se ....Ali planova zza vjenčanje, nema ni na trenutak. Samo opredjeljenje i prsten koji mi je dao u onom trenutku u kojem je zatražio brak.
Doista nemamo vremena da sjednemo i napravimo popis gostiju. On se htio udati. Postoje samo 15 dana,a on je rekao: "AJMO SE VJENČAT" ( smijeh ).Ali, istovremeno, On razumije moju poziciju.


AKO SE NE OŽENITE VIDITE LI GA U SVOJOJ KARIJERI?
-S poštovanjem, kažem ako me se takne ta tema. Istina je da se bojim stvranja lažnog osjećaj sigurnosti. Više mi se čini romantčnim biti njegova vječna zručnic, s djecom, te s njim osnovati obitelj.

BILO BI GROZNO DA ORGANIZIRA SVADBU ....

-da, zaboravite, kako da to napravimo ,a da kamera nije ovdje? Jer ne želim da se o tome biše u novinama i časopisima. To je jedan od razloga zašto se ne želim oženti.



KAKO VI GLEDATE NA ŽIVOT U PARU?

-Ja kažem da nisam traditionalist, ia nemam klasičnu viziju života kao par. Mislim da institucija braka nije uvijek postojala u društvu, ali je izumljena mnogo kasnije. I to je jedan dio društva u kojem živimo.


KAKAV JE VAŠ ODNOS?


-Odličan, vrlo duboko, vrlo smo ujedinjeni.



DA LI SU TRAČEVI UGROZILI VAŠ ODNOS?
-Ne, ne.



ŠTO JE OSNOVA POVJERRENJA, TAKO DA SLIKE KOJE SE IZDAJU NE IZAZIVAJU KRIZU?

-Naprotiv, prije nego što su stvari postale takve, mi smo se više ujedinili.Pa, prvo, naša ljubavi nije zatvor nego odnos.Čvrsto vjerujem u individualne slobode. A naš odnos je osnovan na slobodi i povjerenju,

uzajamnoj vjernosti i ljubavi. Želja ne može rasti ako ne postoji sloboda. Za mene, sloboda i povjerenje su gnojivo za kulturu želja.

Antoniu je rođendan, mnogo ljudi prilazi mu i zato što je lijep... ( smijeh ).za mene je lijep čovjek... atraktivan.Naravno, žene su bliže k njemu i on mora brinuti o njima, to je isto za mene,

mnogi su muškarci i žene ustupili u vezu sa mnom. I ja sam odana prema ljudima,



PONEKAD VAM JE REKAO DA ĆE NEVJERA BITI RAZLOG ZA RAZBIJANJE ...

-Mislim da nije moguće biti tako radikalan.Danas mislim da bi bilo vrlo bolno stanje.Ne vidim sebe u ovoj situaciji s Antoniom, u osam godina mi nije dao razlog. Ne znam kako će on reagirati.

(Činit će vam se smiješno)No čini mi se da je besmisleno besmisleno reći da je to rzlog za rastanak. jer jedna osoba ne zna ako ona ima ljubavi za drugu koja je mnogo veća od ponosa.

Tko može znati artikulacije svakog odnosa, ako je moguće da stvari nedostaju.Ne verujem da neko mora biti osuđen za nevjeru, ali verujem da je šteta odnosa i da se teško oporaviti.

Postoje parovi koji prolazie kroz ovu fazu, drugi ne, ali mi do sada nismo stigli
to toga.



OSIM ŠTO TE ANTIONIO VOLI, ŠTO JOŠ RADI?
-Ja sam vrlo otvorena za tisak i sam oduvijek bila. Antonio smatra da nije zvijezda ,Vrlo je rezerviran i nije posvećena autopromocionarstvu.

Živimo zajedno na Bahamima, ali on troši puno radnog vrijemena u New Yorku. Oni ima svoje poslove, osim naših zajednčkih.Antonio je odlucio da uzme sve moje umjetničke predmete.

Zajedno smo donjeli neke odluke, on je moja najveća podrška, radi na moje ugovore. Kakoav je njegov posao, moja karijera je otišla u pravom smjeru.

On je učinio veliki posao sa mnom, brinuo se o meni, štitio me.Tu je još jedna stranka, koja su drugim slučajevima od mene.To je njegov partner u New Yorku i radi sa investicijskim fondovima.

Oni razvijaju projekt, otok na Bahamima, koji je njegov poslovni objekat, koje ja znam naravno, ali ne izgleda cijeli dan.Ove godine je bio izvršni producent koncerata Jao, to je jedan od onih koji su najviše uložili,

i da to su zatražili i Alejandro Santodomingo, Carlos Slim i Alejandro Sanz. koncerti se ne bi dogodili bez Antonia, jer nije lako doći do sporazuma sa više od 30 umjetnika za isti datum, gradovi davaju dopuštenje za koncerte.


KADA ČUJETE GLAS ANTIONIA NA TELEFONU, ŠTO PROLAZI KROZ TIJELO?

-Ah! ( smijeh ) ja kažem: "Što je glas Stentort (= moćan glas, zvonjenja), što je muškarac! "Jer ima impresivan glas, kada ga čujem daleko mogu reči 'Oh ovo je Antonio! "


(ovo pitanje nisam mogla skužit)



Što je to što više stranaca kada nisu s njim?

-Njezin kovčeg, gdje sam naslonila susret moje glave i mira. To daje mir i spokojstvo koje sam naučila kroz njega,jer moj miran trenutak najviše olujnan, umiruje oluju.





......



(preskočila sam 2 pitanja jer ih nisam mogla nikako povezati, a onda mi je glupo odgovore pisati)



-- A je li moguće da se postigne mir u Kolumbiji, s sukobom koji je trajao više od 50 godina?

-Da, mislim da je i tu nije samo jedan način da se postigne mir, ali nekoliko. Mislim da se mi trebamo dogovoriti i intenzivno željeti to. Ali, izvan onoga što to čini romantičnim, moramo sijati sjemenja od narednih dana.

Obrazovanje je vrlo snažno oružje u strategiji za mir. Mi znamo da je osoba koji ima nekoliko mogućnosti za istraživanje, hrana, koja nema dobre mogućnosti u životu, ima više mogućnosti da se priključi jednom od oružanih skupina,

na kraju u pitanjima opskuran, u kriminal.




Što to znači za Kolumbiju, za njene situacije i njene budućnosti, izdavanje Ingrid Betancourt i 14 drugih talaca?
-Mogućnost povratka u san o stabilnosti i konačnom miru i snazi koja se neće zaustaviti sve dok svi taoci ne budu pušteni.


Koje riječi dolaze kada čuješ ime Ingrid?
-Divljenje, hrabrost, inteligenciju, osjetljivost, ponos ...


Ima li promjena u situaciji u zemlji tijekom ove godine?
-Mislim da je veliki napredak za mir. Kolumbija je danas u svijetu kao zemlja atraktivna za strana ulaganja, svaki put je više ljudi, koji se osjećaju sigurno u zemlji. Predsjednik vrlo dobro upravljanja, stvorio je povjerenje kolumbijcima.


KADA STE TO PRIMJETILI?
Postoje 8 ili 9 godina kad sam počela da se proširi na anglian tržišta, u prvom intervju napravio je mnogo viceva ,tu je bio sarkazam kad sam saznala da je kolumbijski "Vi ste druga najvažnija izvozna nakon kokain."
Kad su saznali moje porijeklo, oni su me pitali: "Što vas dovede k meni?". Kolumbiju se ne povezuje s ničim pozitivnim. To je promjena. Danas strani novinari spominju i ljepotu kolumbijaca, drugi govore o gradovima kao što je Cartagena,
prijateljstvo, kolumbijsku radost naših naroda, kultura, rukovanju, jezik, glazbu… ja sam vrlo optimistična kad vidim moju zemlju i osjećam da, ako smo isporučili jedan kolektivni napad, možemo pristupi trajnom miru.




Koji su izazovi koje imamo?
-Oni su mnogi: tri milijuna raseljenih od nasilja, koji ne može biti zaboravljena, dva milijuna i prosječne djece ne ide u školu… da investira u ljude, u koje društvo treba priliku, da je izbačen iz kolonija, jer kolonija je

za nas vrlo skupo, značilo da u skladu s nama na stvarnost koja to nama ostavljeno u nasljeđe, s oligarchical klase koja upravlja tijekom toliko godina. Današnji naraštaj Kolumbijanaca želi napustiti nevidljivost i transformirati naše stvarnosti.



Danas, kada gledaju u ogledalo vidjet će da je naš san postao velika stvarnost , što dolazi na vaš um?
-Uff! … Da me održali ,treba biti kreativan. Ja zaboravim da sam ja jedna slavna osoba. Većinu vremena sami se ne možete sjetiti, osim ako se nalazi u kameri, ili me netko pita me jedan autogram. Osjećam se kao radnik,

kao sekretarica koja želi bolje napisati pismo ili kuhar koji želi pripremiti bolje plate. Tako sam konstruirala utrke od 18 godina, ciglu do cigle, s znojem, trudom i pod suncem. To mi omogućuje da gledam unatrag i da uživam u dobvenom profitu, ali ima više…



Što?

- Ipak sam s tom pjesmom,a da nisam pisao, kad će doći da pjesma? , Savršena pjesma… Gdje je to? U nekom roku to moram naprviti. I ja sam za sada u potrazi.


Kakva je to pjesma?

-nekoliko pjesama od: Bob Marley, John Lennon. To su pjesme u kojima nemate šta promjeniti 100 godina. Što su postigli Mozart, Beethoven, Bach ...


koje su pjesme savršene?
-'Zamislite' Lennon, 'No Woman No cry' Marley


Danas se zna što se ti mladi dive…
-Dobro, do svoje 8 godine bila sam zaljubljena u Miguela Bosa ( smijeh ). A ponekad imam problema s uvjerenjem da nisam u snu, kada smo zajedno, kao i sa Jao projekta. Znam da je život pun iznenađenja i malih čuda

Na primjer, kad sam radila s Beyoncé, bila sam vrlo nervozna. Ona me zove, traži od mene da pjevamo, plešemo i snimimo spot. U onome što čini ona je kraljica. Naučila sam puno iz te suradnje, saznala sam puno iz

suradnje sa Alejandrom Sanzom i Ceratiem.



I novi album?

- Hum, nadahnuće, imat ćemo ga u sredini sljedeće godine. Napisala sam 30 pjesama al čekam sljedećih par.


Što s tržištem?
-Ja putujem u London kako bi zadovoljil nekoliko proizvođača, ali sam zadužena za produkciju. Imam puno posla, brinuti se, i dalje pisati...


A teme?
-( smijeh ) u skladu s ženom od 31 godine! To neću reći! . Imam drugie stvari koje sam danas, koje nastanjuju moje tijelo i moje osjećaje.


Koje?
( smijeh )... ne znam, mislim da je ipak malo prerano za razgovor o tome.






Post je objavljen 28.07.2008. u 11:10 sati.