Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lakostivo

Marketing

Nekad i sad

Dopustila sam ljubavniku da me vidi. Bio je inspiracija za mnoge vruče postove tokom prošle godine. Ali bio je ljubavnik i ništa više. Dopustila sam da me vidi, susretne se sa mnom jer htjela sam to. Htjela sam da se uvjeri, vidi da sam dobro, htjela sam da primijeti promijene u meni.

Odabrala sam da me spasi, ali on to nije želio. Njemu je trebala ranjena žena koju će lako pridobiti, po sebi oblikovati. Odabrala sam ga da me spasi, a on me želio izgubljenu.

Žena koja ga je dočekala za stolom bila je čvrsta, hrabra, rječita, žena koja zna što želi i kao ide. Nakon gotovo godinu dana pustila sam ga da mi priđe. Nije mu se svidjelo što ga je dočekalo. Brutalna istina kako je sam konstatirao. Rekla sam mu sve, sve pred čime sam zatvarala oči, sve u što sam pokušavala vjerovati, a znala sam da je laž.

Nedostajem mu, znam … i on meni … ponekad. U krevetu još uvijek najbolji je. Rado bih bila njegova Madam, skupo ga iznajmljivala pomno biranim damama jer svaka žena trebala bi imati takvog ljubavnika makar za jednu noć.

Nedostajem mu, znam, ali ne želim ga više u svome životu. Imao je priliku, nije je znao iskoristiti, sačuvati. Imao je priliku i ne samo jednu, 100, nije ih okrenuo u svoju korist, izgubio svaki je bod.
Brutalna istina i žena čvrsta poput stijene – to je sve što je dobio, to je sve što ga je dočekalo. Praznih ruku je došao, praznih i otišao.

Lucy ti si borac. Ne svojim izborom, al imaš to u krvi. – zaključila je moja omiljena Plavuša.
Očito lav u podznaku daje snagu i borbenost mojoj ranjivoj ribi. I dodala bi samo još jedno za kraj: Ja sam jedna i jedinstvena i ponosna sam zbog tog. Ne želim se prilagoditi, u kalup uvuči, ponajmanje s masom stopiti. Ja sam drugačija i potpuno svjesna sam tog.


Ako ti kažem ne zovi me više ili ne zovi me tako, ako ti kažem ne razgovaraj sa mnom na taj način, ne diraj me ili pusti … to nije zato što mi više nisi drag. To je zato što sam se promijenila, a time i odnos između nas.


Post je objavljen 23.07.2008. u 08:43 sati.