Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/barinic

Marketing

Utakmica - zadnja, peta tabla

Postavljam 5. tablu stripa "Utakmica". Međutim, ne radi se tu realnoj petoj tabli stripa "Utakmica", već o prvoj. Kako, u čemu je fora? Dosta stripova u životu sam odradio ili ih nisam do kraja odradio iz razloga što sam ih crtao direktno iz glave, sa kadrovima i dijalozima, bez prethodnog razrađivanja stripa u scenario. Zašto? Jer dok bih ja napisao scenario.... pa kada bih počeo radti scenario u kroki skicama.... toliko bih se u tome isfurao da mi se na kraju strip uopće nije radio, ili su scenario - skice bile tako detaljno iscrtane da ih treba samo istuširati, pa bi bio gotov strip.

Dosta takvih stripova počeo bih, ali ih ne bi završio. U potonje spada i strip "Utakmica". Imao sam ideju pojedinih situacija, likova, kadrova, zapleta, ali nije bila razrađena od početka do kraja, tako da mi se taj strip najjednostavnije nije sviđao i ostavio sam rad na njemu, a počeo rad na nekom idućem. U ovom slučaju, ova tabla stripa je zapravo bila prva (i jedina) i prvi strip "Utakmica", a one četiri koje sam prethodno objavio na blogu su ponovljeni strip "Utakmica" od kojeg sam izradio samo njih, nakon čega sam napustio rad na tome stripu.... Tako to ide. Danas mi je lakše, kada imam pojedine svoje scenariste koji odrađuju scenario, a ja im u tome mogu samo suflirati.


tabla 5, kadar 1:
Image and video hosting by TinyPic

tabla 5, kadar 2:
Image and video hosting by TinyPic

tabla 5, kadar 3:
Image and video hosting by TinyPic

tabla 5, kadar 4:
Image and video hosting by TinyPic

tabla 5, kadar 5:
Image and video hosting by TinyPic

tabla 5, kadar 6:
Image and video hosting by TinyPic

tabla 5, kadar 7:
Image and video hosting by TinyPic

Slobodan sam ovaj vikend. Ne idem na more, ni u planine, ni na kupanje na Dunav. Opet se posvećujem zidanju... U večernjim satima crtanju, završio sam strip "Tri panja na otoku sreće" koji je punih 6 godina izlazio u ribolovnom časopisu, kao nastavak stripa "Idemo na Dunav!" koji je prethodno izlazio pune 4 godine u nastavcima u istom časopisu. Počeo sam rad na trećem serijalu pod naslovom "Škola ribolova", prve dvije strane su gotove u olovci. I, ukoliko nije došlo do neke promjene, urednik mi je umjesto dosadašnje jedne, omogućio objavljivanje stripa na dvije strane mjesečno! MALI KORAK ZA RIBOLOV, VELIK ZA STRIP!!!

Tu je i neizbježni link na moga najvjernijeg fana Tommyja i njegove crteže:
Tommy design


I Teica je otvorila blog, a na nju i brata ugledao se i njihov bratić, a moj nećak, Renaldo.


Puno pozdrava .... i čitamo se!

35215


Post je objavljen 19.07.2008. u 07:39 sati.