Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chinakoor

Marketing

Vesele vijesti

Jučer sam malo gledao televiziju. A što drugo da radim, neka fjaka mi je bila pa sam malo vrtio po tv-u. I sad tako je malo gledam neke programe po satelitu. Vrijeme vijesti je bilo i baš me zanimalo šta se danas (jučer) događalo u Poljskoj, kakvo će vrijeme sutra bit u Litvi a zašto veseli djedica iz Kazakhstana pokazuje svoj bunar to nisam uspio dokučiti. Uglavnom veseli dan neki rekao bih kad vidim te strane vijesti. Ovamo spašena maca sa drva, tamo se otelilo 500-to janje na nekoj farmi, vesela lica na sve strane. Kultura, promocije, otvaranja, zatvaranja, pa malo humora, pa malo sporta i tako...
Kad ono okrenem na naš program i jebote krv me poprska. Sumorne face, muzika ko da će sad objavit smak svijeta. Udarne vijesti ubojstva i pljačke, ljudi bez udova, djeca kriče, ovome curi mozak iz glave... Čovječe šok doživiš!! Srce mi se uzlupalo, dobio sam instant tikove, trepčem očima trzam ramenom ne mogu vjerovat što se događa. Pa jebote tko sastavlja te programe na našoj televiziji i tko određuje što je vijest a što nije i tko određuje što će biti udarna vijest. Ne znam, recite mi jesam li ja lud ali čini mi se kad gledam naš program da vijest više nije ništa osim ljudskih tragedija i to po mogućnosti ako ima takvih vijesti iz Hrvatske još bolje!!! Super!!! Dum - dum- dum- dum - ta - na - na - na - naaaaaaaaaa - bra - da - bum!! (csssss) - "Danas je muškarac... ubio susjeda...(nekog našeg grada)... Snimili smo ga kako nosi ruku jedne od žrtava u stražnjem džepu hlača prije nego su ga uhitili... Pričali smo sa jednom žrtvom (ovome sjekira zabodena u prsa, a po objektivu kamere točkice krvi)...". Jebote niste normalni!!!!!
Pa dobro ako je to vijest, ali ne mora bit prva. I ne moran gledat ljude u agoniji vlastite tragedije. Onda još kažu kako su Hrvati depresivni i suicidalni... Ma imamo razloga za optimizam preko glave. Živimo ka begovi. Monte Karlo je kurac za nas. I onda još za vrijeme vijesti gledaš dekapitacije djece u Kongu, leš pronađen u Savi, a kao desert nekog našeg mafijaša sa izrazom lica poput bijesnog psa kako ga privode. To je super. Odmah ti je cijeli dan koji je sjeban sam od sebe jer radiš a ne primaš plaću ljepši. Red smrti, red krvi, red domaćeg kriminala i to je to. To je naš dnevnik. I onda mi ono dvoje kretena slože umjetan osmijeh i za kraj ostave neki šaljivi prilog o Ljubi iz Otočca koji ima tri oka.
A kad se sjetim da sam se nekad rugao Martinoviću... Ma dajte mi globalno sijelo umjesto dnevnika. Dajte mi kupus u obliku fetusa i babu koja ima četri ruke s kojima plete tri džempera odjednom. Oću bicikl prerađen u perpetuum mobile trećeg stupnja i dijete iz Koprivna koje govori svahili. To su vijesti!

Post je objavljen 15.07.2008. u 08:23 sati.