Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nikokaohajdukizsplita

Marketing

Dario Jertec: Došlo je vrijeme da pokažem što znam

U Dinamu nisam mogao gledati kako prilike dobivaju igrači za koje mislim da nisu bolji od mene, želim poštenu borbu za prvi sastav
Piše frane vulas

Dario Jertec je unatoč godinu i po dana zakašnjenja ipak stigao u Hajduk. Nakon što je u zimu 2006. godine pri odlasku iz Varteksa između Dinama i Hajduka odabrao klub iz Maksimira igrački put ga je sada doveo među “bijele“. Nakon potpisivanja četverogodišnjeg ugovora u četvrtak je stigao na pripreme Hajduka na Pohorje, a jučer je odradio i prvi trening s “bijelima”.

Jertec je odmah po dolasku uzeo dres s brojem 29, a smjestio se u sobi koju je isti dan nakon odlaska s priprema kod liječnika u Belgiju napustio Igor Tudor.
- Odlično sam se snašao. Neke od suigrača poput Rukavine, Subašića ili Bušića poznajem otprije iz mlade reprezentacije.

U pokušaju revitaliziranja karijere nakon loših epizoda u Dinamu i na posudbi u Rijeci, Hajduk je Jertecova nova šansa. Da je ozbiljno zagrizao dokazuje i to što je potpisao četverogodišnji ugovor.

GABRIC_JERTEC-270608.1
Jertec u Sloveniji već lije znoj za hajdukov dres / Vladimir Dugandžić / CROPIX
- Razgovarao sam s trenerom Dinama Brankom Ivankovićem i odlučio da ne želim više grijati klupu. Nisam više mogao kako prilike dobijaju nogometaši za koje mislim da nisu bolji od mene. Htio sam novi izazov, poštenu borbu za mjesto u prvih 11 - pojasnio je 22-ogodišnji nogometaš koji je protekle sezone za Rijeku upisao 23 nastupa.
Nikad nije kasno

Prije godinu i po također je bio na vratima Poljuda. No, Jertec se (u paketu s Nikolom Pokrivačem za cijenu od 8,5 milijuna kuna) odlučio za Dinamo. Ipak, ostao je dosljedan i nije mu zbog tog izbora žao.

- Ne znam baš je li kasnim u Hajduk (smiješak). Nikada nije kasno. Tada su bile druge okolnosti oko mene i klubova, druge su bile relacije u odnosima Varteksa i Dinama te Varteksa i Hajduka. U tom trenutku sam procijenio kako je Dinamo bio mnogo napredniji i složeniji klub u kojem ću imati više prilike za napredak i lakše napraviti još jedan korak. Vrijeme će pokazati jesam li pogriješio. U ovom trenutku sam svakako iznimno sretan što sam došao u Hajduk - istaknuo je Jertec o temi o kojoj mu je bilo vidljivo teško pričati.

Igrom slučaja dvije najveće zvijezde zimskog prijelaznog roka sezone 2006./2007. godine Jertec i Rukavina nisu napravili iskorak koji su mnogi od njih očekivali, jedan u Dinamu, drugi u Hajduku, a sada su se obojica u “bijelom“ dresu. Za razliku od ovoga dvojca, njihove “žunte“ u tim transferima iz Varteksa i Šibenika, Nikola Pokrivač i Gordon Schildenfeld su već vani...

- Drago mi je zbog njih, ali nisam ni sanjao da će sve za mene završiti ovako. Mislim da je i Rukavini i meni konačno došlo vrijeme da pokažemo što možemo. Imam ambiciju postati standardan igrač Hajduka, a o daljnim planovima ne želim puno razmišljati. Najvažnije mi je pomoći Hajduku vratiti se na vrh hrvatskoga nogometa!

Post je objavljen 28.06.2008. u 17:08 sati.