Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shirov1

Marketing

Kadetsko prvenstvo Šibenik

Podnaslov bi mogao biti Zagorci napadaju! U svim konkurencijama (cure i dečki) imaju po najmanje jednog igraca u vrhu tabele a najviše u kategoriji kadeta do 15 godina. Tamo su za vrijeme trajanja 7.kola čak tri igraca varaždinskog kluba. Uz braću Havaš dobro se drzi i Ivan Vujec. Bit ce zanimljivo pratiti borbu za mjesta koja vode na europsko i svjetsko prvenstvo. Dominaciju gore navedenih igraca mrsi Jurica Srbiš (Koprivnica) koji bi po pravilniku mogao igrati u kategoriji do 13 godina. 7. kolo je donijelo zanimljive rezultate tako da imamo cak 7 igraca koji se "stiscu" na samom vrhu. U derbiju 7. kola Jurica Srbiš izgubio od Janka Havaša koji će se sudariti u 8. kolu protiv klupskog kolege Ivana Vujca.

Image Hosted by ImageShack.us
Ivona Purgar

U kategoriji kadetkinja do 15 godina suvereno privodi turnir kraju Ivona Purgar, mlada nacionalna majstorica iz Novog Marofa.

U kategoriji kadeta do 13 godina za sada velika gužva u vrhu. Prvo mjesto trenutno drzi Blažeka Matej sa pola boda prednosti pred pratiocima. Najbliži pratioci su mu Matija Ostović iz Koprivnice te Toni Petrušić (Zadar - decko je igrao na europskom seniorskom prvenstvu ove godine).

A slijedeći tjedan kao što smo obećali i izvješće sa juniorskog ekipnog prvenstva.

Prenosimo tekst sa jednog madjarskog bloga http://ivanchuk.blog.hr/ koji velica igru novog Ivancuka?!

20.06.2008., petak
Koprivnica DEMOLIRALA Zagreb nakon velike pobjede Ivanchuka!
Iako je u 2. juniorskoj ligi loše startala, ekipa Koprivnice u direktnim je mečevima sa glavnim konkurentima osigurala prvo mjesto na tablici koje joj jamči 1. ligu iduće godine, gdje joj je, budimo iskreni, i mjesto.

Sve je počelo vrlo loše u prva 3 kola gdje je Koprivnica igrala sa slabijim protivnicima te uspjela izgubiti 3,5 boda, za što su ''zaslužni'' Petar Frčko koji je sam ispustio 2,5 boda, te Viktor Vranar koji je izgubio 1 bod. Tako se Koprivnica našla na tek 3. mjestu, iza Zagreba i Križevaca.

4. kolo donosilo je veliki derbi između Zagreba i Koprivnice koja je imala 1,5 bodova zaostatka. Trener Koprivnice odlučio je zaigrati na zadnju moguću kartu, te u vatru ubacio, ipak najveću zvijezdu kluba, Ivana Orehovca - Ivanchuka, umjesto školskim obavezama zauzetog Vranara. Protivnici su se vrlo obradovali kad su u ekipi umjesto renomiranih Gregura i Vranara ugledali nepouzdanog Frčka, te Ivanchuka koji već dugo nije nikoga pobijedio.

I tako je počelo 4. kolo. Frčko je brzo izgubio od Greba i Zagreb se jako približio 1. ligi. Onda je Srbiš remizirao sa Okrošom (iako je realno mnogo kvalitetniji, ali šta ćeš), te je Koprivnica za pobjedu u meču trebala pobjede na preostale dvije ploče. Prvo veselje došlo je na 2. ploći gdje je Ostović demolirao ipak preslabog Ćupića (koji još mora puno vježbati).

Pri izjednačenom rezultatu 1,5:1,5 ostala je još samo jedna partija i to Orehovec Ivanchuk-Sinković Hrvoje. Iako favorit Sinković ima 200 rating bodova više od našeg Ivanchuka, ipak je situacija na tabli pokazivala drugačiji omjer snaga. Ivanchuk, nakon mnogih poraza, imao je za sebe neobičnu situaciju na stolu - pješaka više. Ali topovske završnice su obično remi, a Ivan je često ispuštao i veće prednosti. No ovaj put, preciznošću kojom je završnice igrao još samo veliki Akiba Rubinstein, Ivanchuk nakon ipak mnogo uzbuđenja uspio najprije osvojiti još jednog pješaka te školski dobiti topovsku završnici top kralj i 2 pješaka protiv topa i kralja.

Velika pobjeda Orehovec Ivanchuka donesla je Koprivnici pobjedu u meču od 2,5:1,5 te se Koprivnica primakla Zagrebu na samo pola boda. Do kraja dana Ivanchuk je dobio sve svoje partije te postao klupski heroj. Naravno, zagrepčani, koji nemaju toliko iskustva niti psihološke stabilnosti, pogubili su još par bodova. Na primjer, neiskusni Greb je najprije slabom protivniku dozvolio vječiti šah, pa se onda razljutio te nerezonski žrvovao damu, nakon čega je naravno izgubio. To se događa kad si pod pritiskom, a ne mogu svi podnositi pritisak kao velika zvijezda Orehovec Ivanchuk i njegovi klupski suigrači!

Tako nakon 6 kola sada vodi Koprivnica ispred razbijenog Zagreba koji ima pola boda manje i gotovo nikakve šanse za prvim mjestom.Post je objavljen 26.06.2008. u 21:47 sati.