Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ulicanokturno

Marketing

*MAGIJA 1/4*

KORIŠTENJE MAGIJE
Gotovo svako korištenje magije zahtijeva uporabu potpornih sprava i alata; obično je to čarobni štapić. Čarobnjaci mogu koristiti magiju bez da se prethodno usredotoče i mogu ju kontrolirati, ali za korištenje stvarno dobrih čarolija potreban je čarobni štapić.
Postoje pokazatelji koji ukazuju na to da čarobnjačke moći postaju snažnije kada koriste vlastiti štapić, izričito štapić koji ih je "odabrao", iako kada je čarobnjak u škripcu, svaki dobro posluži.

OGRANIČENJA MAGIJE
Bez obzira na moć vještice i čarobnjaka, postoje ograničenja koja se jednostavno ne mogu prijeći. Iako je moguće stvoriti predmete niotkuda, puno je teže stvoriti neki predmet koji mora zadovoljavati točan opis nego neki općenitiji; uz to, svi predmeti tako stvoreni ne traju dugo.
Nemoguće je magijom oživjeti mrtve; povratiti ih natrag u život.

MAGIJA I OSJEĆAJI
Emocionalno stanje čarobnjaka ili vještice uvelike može utjecati na njihove prirođene sposobnosti. Nymphadora Tonks privremeno je izgubila moć kao metamorfomagus zbog neuzvraćene ljubavi R. Lupina, što je utjecalo i na oblik njenog patronusa, koji je nalikovao na vukodlaka.

MAGIJA I SMRT
Poput ljubavi, smrt je detaljno proučavana u sobi Odjela tajni koji sadrži zagonetni veo (koji predstavlja neku vrstu vrata između živih i mrtvih, iako stvarno značenje vela je i dalje nejasno). Sirius Black je umro padući kroz taj veo. Čarobne tehnike korištene su kako bi produžile život pojedinaca. Kamen mudraca može se upotrijebiti za pripremu napitka koji odgađa smrt na neodređeno vrijeme. Lord Voldemort poslužio se drugim metodama: jedan je od rijetkih čarobnjaka koji su se poslužili horkruksima u svom pokušaju da "pobijedi smrt" i vjeruje se da je jedini koji je svoju dušu rascijepio na više horkruksa.

MAGIJA I LJUBAV
Nedvojbeno najsnažniji oblik magije ujedno je i najtajanstveniji i najnedostižniji: ljubav. Lord Voldemort, nikada ne iskusivši ljubav, podcijenio je njenu moć, na vlastiti gubitak. Lilly Potter uspjela je, kroz ljubav, spasiti svog sina Harryja od sigurne smrti, žrtvujući svoj vlastiti život kako bi on preživio. Točna priroda i narav ljubavne magije, kao i njeno djelovanje nepoznato je; pomno se istražuje u Odjelu tajni.

Post je objavljen 17.06.2008. u 19:42 sati.