Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/levat

Marketing

KAW!

Jucer mi je nekakav nafakali dan bio; Dosao je Linksys-ov bezicni router za 2 dana - nevjerovatno, poslan iz Lexingtona (20 milja sjeverno). Po obicaju, paket se nalazio u kondo officu. Na putu do offisa sam prolazio ispod krosnje meni nepoznatog drveta. Dan je bio vjetrovit i cuo sam da je nesto padalo kroz granje ali nisam obratio puno paznje. Tek kada sam se vracao kuci, skontao sam da je jedno gnijezdo sa nekoliko ptica spalo sa drveta i da je jedan ptic lezao ispod drveta. Gledao me je tuzno i otvarao kljun da ga nahranim. Nemam ti sta dati stari moj, kontam i produzim kuci. Stvarno nisam znao kako da mu pomognem - gnijezdo je bog te pita gdje na drvetu a njegova mama je dizala dreku i letila mi oko glave.

Nakon nekog vremena, skontao sam da bi mu ipak trebao pomoci. Lokalna SPCA stanica (drotovi za zivotinje) je bila zatvorena a upute koje sam nasao na net-u su savjetovale da se ptic ne smije nositi kuci i hraniti iz nekoliko razloga (ilegalno, navikne se na ljude). Jedino sam mogao da mu napravim novo gnijezdo i da ga okacim na drvo.

Receno-ucinjeno. Nasao sam 50cm PVC cijev, plasticna zdjelu, par starih carapa i gnijezdo je bilo spremno. Kada sam se vratio do drveta, ptic je nestao. Kontao sam da ga je macka maznula, ali je njgova mama meni i dalje lijetala oko glave i dizala dreku. Nadjoh ga jadnika kako visi sa drveta - izgleda da ga je mama pokusala vratiti u gnijezdo pa je on opet ispao. Visio je naglavacke okacen za jednu nogicu sa drveta:(.

Gurnuo sam ga nekoliko puta i on je pao meni na rame i potom na zemlju. Ouch, valjda prezivi. Spremljeno gnijezdo sam stavio na zemlju i ptica njezno stavio medju vlazne krpe (kontam da je dehidrirao).

Potom sam se popeo na drvo i kraj PVC cijevi svezao za granu. To je ujedno i ucvrstilo gnijezdo koje je sada sasvim solidno pocivalo na grani. Za sve to vrijeme njegova mama se zalijetala sa krosnje drveta kao Messerschmitt i ometala me u poslu. Nakon sto je gnijezdo bilo montirano, uslikao sam ovu sliku (vidi ispod) i sletio sa drveta dok sam jos imao zdrave oci.



Kasnije sam se vratio da provjerim situaciju i sa zadovoljstvom sam konstatovao da je ptic jos bio u gnijezdu mada nisam bio siguran da ga je mama nastavila hraniti. Na kraju krajeva, ucinio sam sve sto sam mogao.

Post je objavljen 05.06.2008. u 22:16 sati.