Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ulicanokturno

Marketing

HOGSMEADE

Hogsmeade je selo u Škotskoj i jedino selo u Velikoj Britaniji u kojem žive samo čarobnjaci, a nalazi se južno od Hogwartsa. Učenici treće godine i stariji smiju posjećivati selo ako imaju potpisani pristanak roditelja ili skrbnika.
Image Hosted by ImageShack.us


Tri metle
Jedna od lokalnih gostionica. Poznat po "Pivoslacu" i lijepoj vlasnici Madame Rosmerty koja živi iznad gostionice. Tri metle omiljena je gostionica učenika iz Hogwartsa.
Zonkov dućan psina
Predmeti za šale i trikove koji bi mogli "ispuniti čak i najluđe snove Freda i Georgea Weasleya". Dućan je zatvoren 1996.; mogući su razlozi zatvaranja ponovni uspon Znate-Već-Koga ili konkurencija novog Fredovog i Georgevog dućana u Londonu.
Željeznička postaja u Hogsmeadeu
Na ovu postaju dolazi Hogwarts Exspress nakon polaska s King's Crossa.
Veprova glava
Gostionica koja privlači potpuno drukčije goste od onih koje zalaze u Tri metle. Sama gostionica je prljava, pod je prekriven slojevima prljavštine, a na prozorima ima toliko prašine da kroz njih prolazi jedva nešto malo danjeg svjetla. U prizemlju se nalazi samo jedna prostorija, ali na katu ima više soba. Učenicima je dopušteno posjećivati Veprovu glavu, ali im profesori savjetuju da ponesu svoje čaše. Pipničar je stariji čovjek i zapravo je brat Albusa Dumbledorea, Aberforth.
Derviš i Banges
Dućan koji prodaje i popravlja magičnu opremu. Nalazi se na kraju glavne ulice.
Scrivenshaftova trgovina pera
Scrivenshaft je dućan koji prodaje pisaći pribor. Nalazi se u glavnoj ulici.
Otmjene večernje krpice za čarobnjake
Otmjene večernje krpice za čarobnjake prodaju odjeću. Još dva takva dućana postoje u Londonu i Parizu. Dućan je pun pomalo čudnih stvari, a čini se da se posebno specijalizirao za neobične čarape.
Čajana madame Puddifoot
Čajana se nalazi u maloj uličici blizu glavne ulice u Hogsmeadeu. To je omiljeno okupljalište sretno zaljubljenih učenika iz Hogwartsa. Dekori prelaze granicu dobrog ukusa, a Madame Puddifoot posebno pretjeruje s ukrasima na Valentinovo kada unajmljuje zlatne kerubine da bacaju ružičaste konfete po parovima.
Medičarnica
Medičarnica je jedan od najpoznatijih čarobnjačkih dućana slatišima na svijetu. Dućan prodaje različite čarobnjačke slatkiše i slastice - čokoladne žabe, lomna pera od sukanog šećera i sušene žohare, komade nugata, karamele, stotine vrsta čokolada i kugle šerbeta. U Medičarnici se mogu naći slatkiši "specijalnih efekata" - Drubelove gume za žvakanje, papreni vražići, ledeni miševi i kreme od mentola.
Slatkiši iz Medičarnice mogu se kupiti i u Hogwarts Exspressu. Vlasnici dućana, Ambrosis Flume i njegova supruga, žive u stanu iznad dućana.
Poštanski ured
Poštanski ured je pun sova koje su označene bojama po tome koliko brzo mogu dostaviti pismo.
Vrištava daščara
To je navodno kuća s najviše duhova u cijeloj Britaniji. Duhovi iz Hogwartsa izbjegavaju to mjesto. Kad su James njegovi prijatelji bili u školi, Remus Lupin koristio je tu kuću tijekom svojih preobrazbi u vukodlaka kako ne bi ugrožavao druge učenike. Zbog zvukova koji su se čuli, stanovnici mjesta pomislili su da u kući borave duhovi, a te je glasine ohrabrivao i Dumbledore, da bi zaštitio Lupina.

Post je objavljen 22.05.2008. u 11:42 sati.