Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nenadtv

Marketing

ri glas za nas nenadtv

evo prvi spot ja na pravio pogledaj nenadtv
Djelatnost centra


Djelatnost Centra je pružanje usluge smještaja, boravka, prehrane, njege i brige o zdravlju, osposobljavanje u posebnim uvjetima, medicinske i psihosocijalne rehabilitacije, te usluge organiziranog provođenja slobodnog vremena osobama s posebnim potrebama.
Centar može pružati i pojedine usluge za koje je registriran u stanu, odnosno obitelji korisnika.
Centar pruža usluge u okviru poludnevnog i cjelodnevnog boravka, te stalnog, tjednog i povremenog smještaja. U svrhu medicinske i psihosocijalne rehabilitacije, osposobljavanja ili radne aktivnosti korisnika, Centar obavlja i druge poslove kao što je izrada kutija, kartonske papirnate galanterije, sitne ukrasne predmete i drugo.Centar za rehabilitaciju Rijeka

Stambeni i životni prostor

Centar za rehabilitaciju je prostrana trokatnica. Na svakom katu nalaze se prilagođene spavaće sobe, prostorije dnevnog boravka, čajne kuhinje, prostorije za čisto i nečisto, te ambulante. Svaki kat ima prilagođene sanitarne prostorije. Katovi su povezani stepeništem s zaštitnom ogradom kao i dizalima.
Kuhinja i blagovaonica odvojene su prostorije.
U prizemlju zgrade nalaze se radionice za svakodnevne aktivnosti.
Stručni suradnici nalaze se raspoređeno po katovima. Na prvom katu nalaze se psiholog, socijalna radnica i viša medicinska sestra, dok se zbog provođenja specifičnih programa defektolog - rehabilitator nalazi na katu zajedno s najsamostalnijim korisnicima.

Vanjski prostor je podijeljen u nekoliko površina.
Betonsko igralište nalazi se s donje strane zgrade i ima drvene klupe za sjedenje, okolo zgrade su travnjaci i nasadi cvijeća koje uređuju korisnici i voditelji zaduženi za hortikulturu.
Vanjski prostor ograđen je i odvojen od glavne ceste.

Organizacija centra


Radne aktivnosti i psihosocijalna rehabilitacija

Čine je defektolog, psiholog, socijalni radnik, radni terapeuti, likovni terapeut, radni instruktori i noćni odgajatelji.
Psihosocijalna rehabilitacija odnosi se na individualno opserviranje korisnika koji dolazi u ustanovu, pružanje podrške obitelji i korisniku, maksimalna suradnja s obitelji, izrada programa rada, te uključivanje korisnika u neki od ponuđenih programa radne i likovne terapije.
Radna terapija prilagođena je potrebama i mogućnostima odrasle mentalno nedovoljno razvijene osobe, a tu spadaju: radionice i programi izrade keramičkih predmeta, likovne radionice, scenske i govorne radionice i poslove izrade plastike i kartona, stolarska radionica , rasadnik mediteranskog bilja, dramska radionica, pjevački zbor. Odjel njege i brige o zdravlju

Čine ga medicinske sestre, njegovateljice, fizioterapeut, pralje i spremačice. Odjel njege i brige o zdravlju odnosi se na planiranje i rad njege korisnika, prehranu, fizioterapeutske aktivnosti i drugo.
tu ja živim u dom Centar za rehabilitaciju Rijeka
posjeti www.rehabilitacija-rijeka.com i na nenadtv.blog.hr i na you tube pomognite djeci
MB: 3417778
ŽIRO RAČUN: 2390001-1100010651


Post je objavljen 20.05.2008. u 15:17 sati.