Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/corinthian

Marketing

S kojim pravom ?

Pojavilo bi se ispod kapi kise negdje u daljini neko svjetlo , malo crveno svjetlo. Prozorsko staklo bilo je hladno i djelilo je moj unutarnji od vanjskog svijeta. Gledao sam kroz koprenu njen lik kako stoji na tramvajskoj stanici i pusi . Kad bi povukla dim svjetlo bi se pojacalo . Zamisljao sam kako bi bila dobra meta nekom snajperisti u nekim drugim okolnostima no da se vratim , nisam ju poznavao. Samo sam ju povremeno gledao kako ceka nekog ili samo odlazi nekud. Stanovala je kat ispod mene i cuo bih ju , cuo bih njene korake koje sam raspoznavao . Moje stubiste djelilo je nase korake kao sto neki ljudi djele istu sobu.
Nikad joj nisam prisao niti ju bilo sto upitao . Gledali smo se te dvije godine u ulici Lan van Merdevort . Preko puta bila je mala talijanska pizzerija gdje smo se znali sresti uvijek za razlicitim stolovima. Dok bi cekali jelo pogledi bi nam se sretali U njima je bilo svega samo ne gluposti. Nije me nikad nista upitala.

Jednog nedjeljnog poslijepodneva pred vrata stao je neki kombi . Posljednje sto je ubacila i zalupila vratima bila je uokvirena slika neke djevojcice koja stoji na sred ulice i pusi.
Pogledala je prema mom prozoru vidjela me kako sam se skrio opazen, usla u kombi i otisla.
Tom ulicom nije dugo prosao nitko poput nje.

Post je objavljen 19.05.2008. u 23:04 sati.