Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojblogimaime

Marketing

Život je komplicirana pojava

Ah da... Život je komplicirana pojava. Prvo rastemo u maminom trbuhu, a onda smo već na svijetu kad kažeš keks. I onda počinju komplikacije...

Još se sjećam kad su me doveli doma iz bolnice. Bila je subota 1996. i padao je snijeg. Mama me dovela u kuću i onda...prava noćna mora. Djed i baka su me vidjeli, došli do mene, primili me u naručje i počeli govoriti : "Joj, kako si ti lijepa bebica! Buci - buci! Vajejijica maja! " Aonda su počeli raditi neke grimase. Mene je to toliko prestrašilo, da sam počela plakati. A ono " Buci - buci " je bilo potpuno nepotrebno. I ono " Vajejijica maja! " Ne zovem se ja Vajejijica, već Valerija. Uostalom, mislim da je Vajejijica neki kineski naziv za kobasice.

Sjećam se još kako mi je prišao neki tip. Malac, od 7-8 godina. E, njegove grimase su bile zabavne. Tek sam poslije shvatila da je taj " tip " moj brat, Velimir.

Još se dobro sjećam svog prvog rođendana. Imala sam tortu na kojoj je pisalo Valerija. Tad sam nešto shvatila. Ako bih prošla rukom preko svoje rođendanske torte, tata bi se prestrašio (da si ne uništim tortu) i napravio bi neku grimasu. Meni je to bilo zabavno i odličila sam da ću od tada početi zezati ljude. Naučila sam i nove riječi. Mamu bih zvala ma-ma, tatu ta-ta, a brata dadi. Riječi baka i djed još nisam mogla izgovoriti. Naravno, i to sam kasnije naučila, ali je to bio najkompliciraniji dio mog života.

Odjednom sam narasla i počela ići u školu. Prvo u prvi, onda u drugi, pa treći, četvrti, peti, a sad idem ušesti razred. Teško je to. Dobivamo puno zadaće, pišemo testove... Ali to je u redu. Sve je to dio života, a mene život fascinira. Prvo rastemo u maminom trbuhu, a onda smo već na svijetu kad kažeš keks. Ali iz svega se može zaključiti da je život komplicirana pojava.

__________________________________________________________

Nadam se da vam se sviđa ovaj sastavak koyi sam napisala u zadaćnici cerek. A ak ne, onda me niye briga nono. I nisam pisala slovo y umyesto j da bi bilo lakše za pročitat.yessretanyes

Komentirayte mi !!!!! sretannaughtysretan

Mislim da bi to bilo to...

Ayd...

Pozz : svima koyi mi komentirayu i koyi će mi komentirat ! mahwavemahwavemah

Post je objavljen 16.05.2008. u 14:48 sati.