Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/darklives2

Marketing

Leš lude Hedvige

Hedviga Golik pronađena je prije nekoliko dana u svom stanu na Medvešćaku gdje se raspadala punih 35 godina. Povučena, otuđena susjeda, godinama je sa ostalim stanarima zgrade proslavljala Nove Godine, Hanuke, rođendane, imendane - samo mrtva. I nitko ju nije tražio. Njeno mrtvo tijelo, njena duša, godinama su bili zarobljeni u sobičku od 18 kvadrata, Idealna pozadinska priča trash horrora, u maniri najboljih redatelja već vidim urbanu legendu koja kreće. Iz godine u godinu postaje sve zabavnija. Tako HEdviga u jednoj verziji biva mumificiran leš koji su susjedi pronašli kada u njezin stan provališe da bi nad njime ishodili vlasništvo. Već u drugoj Hedvigin je leš pronađen nakon što su stanari godinama katkad čuli strašna mumljanja i lupanja iz tog stana. A kada su ušli vidjeli su 35 godina mrtvu ženu.

Znanac, unirovljeni policajac s bezbrojnim anegdotama s očevida, odmah odmahuje glavom. Imao je on u praksi i bizarnijih slučajeva, a svaki je dobar scenarij horrora. U jednom tako naš junak ulazi u stan, a u njemu pet-šest godina mrtav starac. Zamotan u kućnu haljinu. I zamisli, kaže mi, radio je još svirao! Cijelo to vrijeme spikeri Otvorenog, Narodnog ili nedajbože Banovine veselili su se uz pjesme koje su puštali mrtvacu. Za njihovo dobro nadam se da su pogodili njegov glazbeni ukus.

Šalu na stranu, svi smo mi Hedviga Golik. Razmislite o tomu kada slijedeći put uvrijedite susjeda. Ili on Vas. Slobodno mu zavičite " Em, ti materinu. Umri pa te nitko neće pronać do idućeg stoljeća Ko onu Hedvigu Golik! Nek si misli o važnosti dobrosusjedskih odnosa.

Bolje i užasan kraj,
nego užas bez kraja

(njemačka narodna...)


Post je objavljen 14.05.2008. u 23:36 sati.