Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rockyzone

Marketing

NAJSNAŽNIJA PRIČA O GUBITNIKU KOJI JE PROMIJENIO SUDBINU

Tko je god pogledao barem jednog Rockya, kao da ih je pogledao sve. Svi su gotovo indentični, no ipak prvi dio je onaj oko kojeg se vrte svi ostali, i on je na neki način poseban. Možda se malo tko sjeća da je prva scena tog filma bila slika Krista. Njegova se slika polako spušta prema Rockyu, i to je simbolična poruka! Rocky je odabran za nešto veliko, i tu počinje njegovo putovanje. On je naizgled mračan lik, lik kojega svi krivo gledaju zbog njegovog govora, hoda, načina na koji se odijeva… (To je već dovoljan razlog ljudima da nekog osude). Rocky nije netko na koga bi ste se kladili, i baš je zbog toga poseban, drugačiji. Običan poput nekoga koga možete svakodnevno vidjeti na ulici, a opet netko u kome čuči ''veliki''. Nije najbolji, najjači, posebice nije najpametniji, ali je zato onaj koji se bori i prima udarce, pa iako možda propadne do kraja, mora pokušati.
Taj film gledatelju šalje snažne poruke! Prva poruka: Boks je u filmu simbolizam za život, koji je uglavnom težak. Baca nas na dno i mi ostajemo na njemu, no ako samo shvatiš da nije tragedija pasti, već ne dignuti se. Uspio si! Rocky je u njemu opet taj čovjek koji se bori za životni opstanak, pada i uzdiže se.

Image Hosted by ImageShack.us

Druga poruka je ta da vjeruješ u sebe, te da nikad ne odustaješ od svojih snova. Posebno kad je u pitanju ljubav! Vjeruj da na ovome svijetu za nekoga uvijek postoji Netko. Adrian je to bila za Rockya, ona je jedina prepoznala njegovu bol. U filmu kad se sretnu shvaćaju da su jedno za drugo stvoreni. Adrian je sramežljiva, nesigurna i povučena u sebe, ima osjećaj manje vrijednosti, ali Rocky ipak u njoj vidi ljepotu koju nitko drugi ne primjećuje, jer su svi zauzeti nekim svojim obavezama, Rocky nije. Scena kad se vraćaju iz izlaska je ključ filma. Kad dođu gore u stan Adrian se cijela situacija čini pomalo čudnom, gleda ga s tolikom nesigurnošću da bi mogla pobjeći, a opet i s toliko ljubavi da bi mogla umrijeti. Iako si nikad nije zamišljala da bi se mogla zaljubiti u takvu vrstu muškarca, ona ga je ipak zavoljela. I to je srce cijele priče, jer se na kraju sve zasniva na ljubavi.

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 10.05.2008. u 00:24 sati.