Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrtlarstvo

Marketing

entropija u vrtu mom

nakon mozda tjedan dana otisao sma u vrt. padale su kise kasnije smo imali goste i nisam nalazio vremena za radove. jos nista nisam posijao odim onog graska koji je cini se bio promasaj. kisa i vjetar su nanjeli sijeno na biljcice i zagusile ih. a vecina nije nikla zbog previse padalina.....
tako da ga moram ponovo posijati. kvragu....

ribiz grmovi su ogromni, ocvali su i daju nove izdanke. hibiskus je prezivio zimu i tek sad daje prve izboje lisca.

trava svuda je ogromna tako da sam danas rucno pokosio oko 1/3vrta. vrt pod sijenom se dobro drzi s korovom ali onaj nepokriveni...da ne govorim. vutra do koljena, to je nesto prestrasno! to cu sve pocupat, jos jednom preorat i jednostavno sve zagrnut sijenom jer nema smisla drugacije.
maline su odlicne, napravljena je nova ograda i povezane su. menta ispod se prosirila posvuda, trebat ce je NEKAKO ukrotit. mislim da je najbolje rjesenje od lima napraviti kadu, spojeve pospojiti i cekicem je lagano utisnuti u zemlju da se korjenje ne siri.

moram napomenuti da je proljece doslo i da je kopriva nikla. jestiva je i zdrava. cisti krv izmedjuostaloga. da bite bili sigurni da se radi o jestivoj, zabodite ruku u grm i ako vas opece dobra je. doslovno. naravno nemojte zabadat ruku do lakta vec dio nadlaktice ili kako vam pase.

počeo sam pribavljati kamenje za izradu zidića po dvorištu kako bih posadio neke biljke da se razbije dugogodišnja monotonija. o tome kasnije.,

Post je objavljen 08.05.2008. u 15:47 sati.