Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fanythings

Marketing

BERMUDSKI TROKUT

waveEvo kao što sam rekla da ču napisat post o bermudskom trokutu .Plizz u komentare mi napišite šta vi mislite da je na bermudskom trokutu.thumbup

Bermudski trokut (također Đavolji trokut) je naziv za morski trokut između Bermuda, Floride i otočića Portorika u Atlantskom okeanu. Bermudski trokut ima površinu oko 1140 kvadratnih kilometara.
Zapisi o nestajanju brodova se vode još od 15. vijeka. Navodno je i sam Kristofor Kolumbo na svojoj plovidbi prema Novom svijetu opazio čudna svjetla iznad tog područja. Prema jednoj nepotvrđenoj statistici, u tom dijelu oceana do sada je nestalo 8.157 ljudi.

Image Hosted by ImageShack.us


TEORIJE:

-Prva teorija tvrdi da u Bermudskom trokutu nema nikakvih paranormalnih pojava koje izazivaju nestanke brodova.

-Druga teorija govori o fizičkim silama nepoznatim nauci, koje periodično stvaraju rupu na nebu, koja uvlači sve što joj se nađe na putu.

-Treća teorija tiče se prirode vode u Sargaskom moru. Misli se da je za ove nestanke odgovorna neka nepoznata komponenta morske vode.

-Četvrta teorija tvrdi da se u Bermudskom trokutu povremeno stvara vremenska rupa, kojom avioni ili brodovi putuju u prošlost ili budućnost.

-Peta i najrealnija teorija govori o prirodnom isparavanja plinova iz podvodnih stijena koji stvaraju mjehure na površini koji mogu prevrnut brod.

(meni se od svih ovih teorija najviše sviđa četvrta)
Jedan od prvih nestanaka u novom dobu je zabilježen 1918. godine kada je u martu nestao USS Cyclop, jedan od najvećih brodova tog doba.
I još puno nestanka je bilo.
Napisat ču za još jednog:
Jedan od najvećih misterioznih nestanaka se dogodio decembra 1945. godine kada je let broj 19, 5 najsuvremenijih vojnih aviona TBM Avenger sa 24 člana posade, nestalo na tom području. Nestao je i jedan od aviona koji su bili krenuli u potragu za njima.
Evo to bi bilo sve.wave
Za drugi post bar 50 komentara.






Post je objavljen 29.04.2008. u 11:06 sati.