Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/adriaticstar

Marketing

Nova minimalna plača 566,53 evra bruto....
....no, niste valjda mislili, da je to kod nas u Hrvatskoj ?! Ma ne, ljudi, to vam je u našoj nam susjednoj državi, koju tako svi "mrzimo". No, možda neki ne ali kako ispada prema našim novinarima, mi svakako mrzimo Slovence i Sloveniju.

I zamislite, u slovenskom Državnom zboru (čitaj : Sabor ), taj prijedlog za povečanjem minimalne plaće za cijelih € 28 brutto, izglasano je bez ikakvog problema. Još više, nije bilo NI JEDNOG glasa protiv !!

Što je tu jako bitno je stavka - izglasano bez i jednog glasa protiv !

Dok mi u našem parlamentu ne dobijemo ljude, koji će početi raditi na dobro bit naših sugrađana, do tada ta država neće biti demokratska. Kada će u Hrvatskoj biti minimalna garantirana mjesečna plaća od € 560 ?

Image Hosted by ImageShack.us


I opet, što više, ovo povišanje , nama u susjednoj državi, bilo je vanredno !! I razlog što su ga naveli ? Pa isključivo zbog prevelikog i prebrzog povećavanja rasta cijena !! Posebno su naglasili, da s time žele pomoći najsiromašnijim stanovnicima i da im se s time olakša život i samo preživljavanje.

Kada je nama vlada poslala takvu poruku ? Nikada ! I neće, jer naša država je daleko od standarda demokracije, pa bilo koja struktura vodila tu državu. Slovenci rade već neko vrijeme po modelu Švedske i Njemačke. I mi to radimo, ali za razliku od Slovenaca, mi samo govorimo i ništa ne napravimo !

No, jasno je potrebno reći, da dizanje plaće ima dosta velik učinak. Naime, dogovor sindikata i poslodavac je, da te plaće podignu poslodavci i to na svoj teret. Tako će s podizanjem od € 28 brutto plaće ipak porasti i to dosta solidno. Naime, najniže plaće s tim podizanjem doživjet će porast od € 44.99 netto. To je negdje za 328 kn. To će nastupiti na snagu odmah i sa isplatom već tekuće plaće. Znači za mjesec, koji se je upravo odradio.

Zato, dragi nam bili parlamentarci Republike Hrvatske. Ugledajte se na naše susjede, trgnite se i počnite raditi ! Jer samo s radom ćete nešto postići. Još bitnije, radite pošteno, za narod, jer narod vas je postavio tamo gdje jeste i da si djelite plaće kakve si djelite i iz naših zajedničkh đepova !!!!!Post je objavljen 13.04.2008. u 09:11 sati.