Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/denisavdagic

Marketing

Hrvatska u EU 1. siječnja 2009.

Nakon što je postalo jasno da Hrvatska dobiva pozivnicu za ulazak u NATO, hitno se jučer sastala Europska komisija. Oli Rehn je predložio da se Hrvatska u skladu sa ulaskom u NATO po hitnom postupku primi u EU. Uz raspravu koja je trajala do ranojutarnjih sati jednoglasno je donesena odluka: Hrvatska se poziva u članstvo Europske unije sa 1. siječnjem 2009.

Odmah nakon donesene odluke predsjednik Europske komisije Jose Manuel Baroso nazvao je telefonski predsjednika Vlade dr.sc. Ivu Sanadera kako bi mu čestitao. Sanader je ostao zatečen odlukom, a posebno ga se dojmilo to što je prijedlog u hitnu proceduru uvrstila Slovenija kao predsjedateljica Europske unije. Sanader je ovu odluku nazvao povijesnom za EU i Hrvatsku, a centralnu proslavu ovog najvećeg događaja u našoj povijesti najavio je za danas, na Trgu bana Jelačića, s početkom u 20 sati, kada će se okupljenim građanima zajedno obratiti Zoran Milanović kao vođa oporbe, predsjednik Vlade i Predsjednik Stipe Mesić. Potom će okupljene do ponoći zabavljati estradne zvijezde, Bijelo Dugme, Zabranjeno pušenje, Thompson, gradonačelnik Škoro, TBF, i Edo Maajka kojem će se večeras ujedno svečano dodijeliti domovnica i odličje Frana Krste Frankopana sa lentom za doprinos približavanju politike građanima, te edukaciji mladih o radu Vlade.

Naravno, ukoliko netko nije shvatio da se radi o prvoaprilskoj ili prvotravanjskoj šali, molim ga da se lupi po glavi i dođe sebi. :-)

Post je objavljen 01.04.2008. u 11:32 sati.