Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/politikahr

Marketing

zašto ne gledam hrgu, njezin 10 do 8 i novu tv

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us



zato što je u svom novinarskom zanatu skrenula s puta kao i većina njenih novinarskih kolega i zato što normalne vijesti više nisu moderne.
ako u vijestima nema barem dvoje troje mrtvih, ubijenih, priklanih, spaljenih, obješenih, pregaženih, bačenih s nekog kata, silovanih....

pri tzv. izvještavanju "s mjesta nesreće", pri intervjuiranju obitelji, prijatelja, rodbine, susjeda ili bilo koga tko se usudi pristati stati pred kameru, nisu više bitni osjećaji, stanje i situacija unesrećenog ili, kod silovanja, žrtve.

bitno je samo iz intervjuiranoe osobe izvući nekoliko suvislih rečenica da se zadovolji žeđ za krvlju, za krvavim detaljima, za detaljima oko osobe koja u većini slučajeva više nije među živima.

nisu bitni osjećaji te obitelji i njihovo stanje.
novinari su kao pirane u stanju danima opsjedati kuću, stan, radno mjesto ili što već, samo da bi došli do barem kapi krvi da imaju o čemu mljeti.

kad je nazovi novinarka mirjana hrga kod pravila intervju obitelji pezelj koja je bila opsjedana od strane novinara, zgadila mi se i ona kao novinarka, i nova tv, i njene emisije. u onakvoj žalosti zbog toga što im je sin i brat napravio ono što jeste, hrga dolazi, i bez obzira što majka obitelji nije u stanju niti ustati iz kreveta, pravi intervju s bratom čovjeka koji je ubio djevojku.

iza hrginog tzv. sućutnog pogleda, sućutnog tona, nije bilo ništa drugo osim žeđi za krvlju i povećanja gledanosti koju ta krv donosi.

jadno i žalosno na što se svelo novinarstvo i mediji

Post je objavljen 04.03.2008. u 12:53 sati.